Kontakt oss

Abonnenter

Skal få musikken til å fly

Avatar

Publisert

Henning Andersen er vant til å få store prosjekter og snøbrettkjørere til å fly høyt. Nå er det hans egne sanger som skal gro vinger og fly ut i verden.

Mange kjenner Henning Andersen rundt store arrangementer innen snøbrett; Arctic Challenge og X-Games i Oslo er to av prosjektene Andersen har sittet i førersetet og gjennomført i mange år.

Nå viser han en annen side av seg selv, og det er musikanten Andersen som i dag slipper den første av i alt fire singler i forkant av et helt album som kommer til høsten.

Se og lytt til første singel her:

– Jeg har alltid spilt og laget musikk, men aldri sanger som skal bli til et helt album, sier Andersen til Jessheimpuls.

– Jeg har muligens verdensrekord i å lage og produsere musikksnutter som er lydspor til videoer i forbindelse med arrangementene vi har jobbet med.

Amerika-inspirert

I dag – torsdag – kommer altså den første smakebiten fra 49-åringen fra Jessheim.

– Hvordan vil du beskrive din egen musikk?

– Den ligger i det amerikanske kommersielle landskapet. Jeg har vært veldig tydelig på at det skal låte morderne og ikke et forsøk på noe fra 1970-tallet, sier han om tilnærmingen og prosessen rundt sangene som er blitt til albumet “Going Home”, produsert av Henning sjøl og Marius Hagen framgangsrike Team Me.

– Dette er første gang Marius produserer noe for andre enn seg selv, så det har vært interessant og uvant for både han og meg, sier Henning.

Til seg sjøl

Det var nevnte Hagen som ba Henning Andersen om å gjøre ferdig sangene og gi dem ut sjøl fordi han mente at det bodde noe der inne.

Som foreslått, så gjort. Og nå skal altså disse sangene sendes ut på strømmetjenester og – til høsten – på vinyl.

– Dette er nytt for meg, så jeg vet ikke hva jeg kan forvente, sier han.

– Avtaler om distribusjon internasjonalt, så det er jo offensive takter fra deg?

– Jeg er skrudd sammen slik at jeg alltid tenker så ekspansivt som mulig, og det tar ikke lenger tid å tenke store tanker enn å tenke små tanker. Så jeg har samme filosofi når jeg går inn i dette som da vi fikk ideen – og gjennomførte – Arctic Challenge i sin tid, sier Andersen.

The Arctic Challenge er kjent som en av de beste snøbrettkonkurransene i verden, og Andersen var involvert i arrangementet sammen med Terje Håkonsen.

Hjemmebane

– Men konsert på hjemmebane blir det?

– Det blir konsert i Kulturbanken 30. april, og da spiller jeg de fleste sangene fra det kommende albumet, sier Andersen, som har med seg Marius Hagen og Magnus Østvang på tangenter (kjent fra blant annet bandet Return, red.anm.).

– Vi begynner der, og så jobber vi systematisk videre, sier Andersen, som altså debuterer på hjemmebane i Kulturbanken lørdag 30. april, klokka 16.00.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.