Kontakt oss

Abonnenter

Skulle hatt dømmekrafthatt?

Publisert

HELGEPULS/KOMMENTAR

KrF-statsråden på gutterommet har fått så hatten passer, og han er også bedt om å ta sin hatt å gå. Men visste du at hatter har en betydning i folks drømmer?

BLÅMANDAG: Var det slik han så ut julaften 2021, statsråd Ropstad, med narrens hatt og kalender fra Postsparebanken?

Selv om partifellene skriker om heksejakt i riksmediene, så er det ikke fritt for at tanken streifer om at statsråd Ropstad sitter med klovnehatt på gutterommet hjemme hos sine foreldre.

Hatt i drømmen

“Kjellemann” er helt sikkert opphavets skatt fortsatt, uten at vi i Jessheimpuls skal tvære mer rundt dette nå – annet enn å si at statsråden i hvert fall er rik på fattig trøst etter denne oppstandelsen.

Over til drømmene og hattene, noe som i høyeste grad er både mer givende og mer lærerikt enn dem som legger seg flate for så å rusle videre.

Vi kan på verdensveven lese at hatter – altså hvilken type hatt – symboliserer noe i drømmen, og det har gjerne å gjøre med hvilken rolle du spiller i ditt eget liv.

Derfor er det viktig å bite seg merke i hva slags hatt som er til stede i drømmen din: type hatt og farge på hatten er viktig samt hva som skjer i drømmen ellers.

SILKECOWBOY: Cowboyhatten kommer i mange fasonger. På jentebursdag var det viktig å ha frynser på hattebremmen tidlig på 1970-tallet.

Annonsering

Følg med

Her er noen vanlige typer hattedrømmer:

Uansett om det er hatten til en sykepleier, bygningsarbeider eller brannmann, kan alle disse “profesjonelle” hattene være et symbol på ditt behov for å bytte jobb eller rett og slett karriere?

Type hatt eller hjelm i drømmen kan også si noe om hvordan du har det i livet ellers. Hvis du drømmer om brannhjelm, så kan det bety at noe i livet ditt brenner eller at det er behov for brannslokking av noe slag?

Tap

Hvis du i drømmen mister hatten din, så symboliserer det vanligvis et tap – yrkesmessig, økonomisk eller emosjonelt.

Hvis vinden blåser bort hatten din, så har det med endring i livet ditt å gjøre. Hvis du tar av deg hatten i drømmen din, så kan det være et tegn på respekt overfor noe eller noen. Men det kan også ha med underdanighet å gjøre.

Eller ren og skjær høflighet, på samme måte som man løftet på hatten for damene i tidligere tider.

Flosshatten symboliserer i drømmen illusjoner eller bedrag, men den kan også være et symbol på rikdom, prestisje eller makt. Den kan symbolisere hva som helst, med andre ord…

Se bare hva Tom Petty har på hodet i denne mystiske videoen:

Sportslua  – eller skihjelmer – kan ganske enkelt være en påminnelse om favorittlaget ditt, men den kan også si noe om konkurranselyst og idrettstalentet ditt.

Annonsering

en fancy hatt – kanskje som i spjåkete – symboliserer at du ønsker oppmerksomhet og beundring. Det kan også være et symbol på popularitet eller sosial status.

ELTON: Elton John var cowboy som red på sin egen måte, noe hattene og brillene hans gir et klart inntrykk av. 

Å se mange hatter i drømmen din symboliserer en rekke valg eller forvirring om hva din rolle i livet kan være. 

Da kan vi jo fundere litt over hva landstrykeren Fille-Hans fra Ullensaker gikk og tenkte på for snart 150 år siden.

Dette bildet dukket opp i en bok om loffere og landstrykere av forfatter Thor Gotaas.

Og – helt til slutt – så er det viktig å tenke over hva fargen og størrelsen på hatten er, for det kan ha stor betydning i drømmen.

Hvis du for eksempel har på deg en oransje hatt, kan det bety at du føler deg vennlig og utadvendt.

En rød hatt kan symbolisere sinne eller forlegenhet. 

Hvilken farge velger statsråd Ropstad denne helgen?

Det lurer jeg på.

Annonsering

God helg.

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.