Abonnenter
Smakfull 100-åring feiret seg selv
Aanerud Bakeri & Konditori er 100 år, og det ble markert med både kake og bokutgivelse tirsdag ettermiddag.
Det tradisjonsrike bakeriet ble etablert i Nes for 100 år siden, og filialen på Jessheim – den eneste utenom hjemmebane på Årnes – ble åpnet for seks år siden.
I dag er det fjerde generasjon Aanerud som driver bakeriet, og Bente Eggen en stolt del av bedriften.
– Heidi Aasli er den første daglige lederen utenfor familien Aanerud, og hun sier dette er en stor dag som må markeres behørig – noe den ble.
En drøy kvadratmeter festkake og bokslipp var beholdningen, og forfatter Elisabeth «Tittei» Lunder var til stede under markeringen.
Oppdraget var å skrive en glad og informativ bok om familiebedriftens opp- og nedturer gjennom 100 år.
RIK HISTORIE: Aanerud Bakeri & Konditori har en rik historie å by på, sier forfatter av jubileumsboken Elisabeth Lunder.
– Det er en rik historie som kanskje er litt annerledes enn folk kanskje tr0r, sier Lunder til Jessheimpuls.
Etableringen av en filial i Jessheim by var en forutsetning for at bedriften kunne få voksne, og Heidi Aasli sier at de to siste årene har vært gode for bakeriet.
– Det er en tøff bransje, og husk at Aanerud har stått imot industrialiseringen gjennom alle år. Tre av fire bakerier er forsvunnet, sier Lunder.
BEIN Å GÅ PÅ: Jubileumskaka fikk bein å gå på tirsdag ettermiddag. Men det er kake igjen for den som vil ta turen innom bakeriet i Jessheim storsenter.
Aanerud Bakeri & Konditori var en del av Klondyke-stemningen rundt Årnes stasjon på 1920-tallet, og nå er stasjonsbyen Jessheim en del av dette smakfulle eventyret.
Jessheimpuls gratulerer med dagen.