Abonnenter
Familiebedrift kåret til årets bakeri
Familiebedriften Aanerud bakeri ble 16. oktober kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge. 103-åringen ble kåret til intet mindre enn årets bakeri. Bakeriets har filial i Jessheim by.
Hovedbildet i teksten er fra markeringen – og bokslippet – der Aanrud bakeri feiret 100 år som familiebedrift tilbake i 2021.
Tre år senere er bakeriet altså kåret til årets bakeri.
Det tradisjonsrike bakeriet ble etablert i Nes for 103 år siden, og filialen på Jessheim – den eneste utenom hjemmebane på Årnes – ble åpnet for seks år siden.
Kundekontakt
Det er Baker- og Konditorbransjens Landsforening som står bak konkurransen, og juryens begrunnelse er som følger:
«Årets vinner utmerker seg med å bruke direkte kontakt med kundene i sin kompetanseutvikling. Dette sikrer de gjennom å ha kontroll på en viktig del av verdikjeden, nemlig eget utsalg. Dette viser at utvikling av kompetanse ikke bare skal være en del av det indre liv – men også det ytre livet mot kunden. Dermed blir det svært viktig å ha medarbeidere som jobber i front. Brød og bakervarer har blitt en viktig del av opplevelsesindustrien.»
Bedriften ledes i dag av femte generasjon,med daglig leder Hanna Marie Halvorsen Bergan og hennes mann bak roret.
– Heidi Aasli er den første daglige lederen utenfor familien Aanerud, og hun sier dette er en stor dag som må markeres behørig – noe den ble.
Rik historie
En drøy kvadratmeter festkake og bokslipp var beholdningen, og forfatter Elisabeth «Tittei» Lunder var til stede under markeringen.
Oppdraget var å skrive en glad og informativ bok om familiebedriftens opp- og nedturer gjennom 100 år.
RIK HISTORIE: Aanerud Bakeri & Konditori har en rik historie å by på, sier forfatter av jubileumsboken Elisabeth Lunder.
– Det er en rik historie som kanskje er litt annerledes enn folk kanskje tr0r, sier Lunder til Jessheimpuls.
Etableringen av en filial i Jessheim by var en forutsetning for at bedriften kunne få voksne, og Heidi Aasli sier at de to siste årene har vært gode for bakeriet.
– Det er en tøff bransje, og husk at Aanerud har stått imot industrialiseringen gjennom alle år. Tre av fire bakerier er forsvunnet, sier Lunder.
BEIN Å GÅ PÅ: Jubileumskaka fikk bein å gå på tirsdag ettermiddag. Men det er kake igjen for den som vil ta turen innom bakeriet i Jessheim storsenter.
Aanerud Bakeri & Konditori var en del av Klondyke-stemningen rundt Årnes stasjon på 1920-tallet, og nå er stasjonsbyen Jessheim en del av dette smakfulle eventyret.