Kontakt oss

Folk

Sommerkonserter i sentrum

Publisert

Konstruktive krefter tar et felles løft og arrangerer sommerkonserter i sentrum gjennom hele sommeren. Anita Skorgan er første artist ut. 

Sommeren 2020 blir annerledes på alle måter på grunn av koronasituasjonen. Men der valget står mellom å ikke gjøre noe kontra å gjøre noe konstruktivt, så landet et knippe kulturaktører på det siste. Og resultatet av et felles løft blir utekonserter i sentrum gjennom hele sommeren, med første konsert 20. juni. Da står Anita Skorgan på scenen.

– Vi ser på dette som en felles dugnad der alle stiller opp på kort varsel og gjør de justeringene som skal til for at vi kan gjennomføre dette, sier Aileen Olsen Røseth i Kulturbanken Kreti & Pleti.

Ullensaker kommune stiller med scene, Romerike Lyd stiller med kompetanse og utstyr for å skape god lyd og Kulturbanken Kreti & Pleti står som konsertarrangør.

Alkoholfrie konserter

– Av smittevernhensyn blir det alkholfrie konserter fram til august, men vi jobber med å få til et samarbeid med restauranter i sentrum som blir med på dugnaden; på den måten kan folk hygge seg med god mat og drikke enten i for- eller etterkant av konsertene, sier Aileen Olsen Røseth.

Fast konsertstart er satt til 19.00, så det er fullt mulig å planlegge en helaften i sentrum.

UT I DET FRI: Klubbscenen Kulturbanken arrangerer sammen med Romerike Lyd og kulturavdelingen i Ullensaker kommune konserter ute i Jessheim sentrum gjennom sommeren. En felles dugnad for musikk i sentrum, sier Aileen Olsen Røseth.

200 publikummere

Ideen om sommerkonserter dukket opp da det ble bestemt at Jessheimdagene 2020 nedskaleres til å arrangeres over en helg i august.

– Vi bestemte oss for å gå for utekonserter med maks 200 personer i publikum ute på torget, og vi rigger til en trivelig konsertarena ute på torget her i sentrum, sier Tore Kværner.

Det 10 år gamle konseptet «Yess Alive – musikk i sentrum» blir med dette vekket til live igjen.

Arrangørene understreker at regler for smittevern blir fulgt til punkt og prikke under konsertene. Det er blant annet derfor det blir alkoholfrie konserter.

Artistene

Følgende artister kommer til Jessheim som en del av Yess Alive i sommer, og billetter er i salg fra i dag – onsdag 27. mai – fra 9.00.

Billetter finner du ved å  TRYKKE HER

Juni

20. juni: Anita Skorgan

Anita Skorgan trenger ingen nærmere introduksjon for dem som har levd en stund. Hun ble landskjent allerede som 14-åring, og hun har siden 1972 virket som musiker, artist og låtskriver. Hennes blanding av viser, pop, jazz og klassisk musikk har truffet bredt.

Skorgan har til nå gitt ut 20 album, vunnet Spellemannprisen og holdt over 1.000 kirkekonserter. Hun har mottatt Kongens fortjenstmedalje og ble innlemmet i Hall of Fame på Rockheim i 2019. Og mange så henne i TV2-konseptet «Hver gang vi møtes» i 2013.

27: juni: TORA

Et band som frontes av energiske Tora Dahle Aagård har gjort seg bemerket med energiske konserter, tilstedeværelse og leken musikalitet. Sjangermessig snakker vi et bluesinspirert landskap med elementer av pop og rock i seg. Et par album har bandet også med seg i bagasjen, og de delte høsten 2019 scene med eliten i norsk blues da disse inntok Royal Albert Hall i London. Tora har gjestet Notodden Blues Festival og andre prestisjetunge scener, men her på Jessheim får vi muligheten til å bli kjent med henne i det som må kalles intim setting. Det er grunn til å glede seg, og det er grunn til å ha forventninger til Tora. Du lar deg garantert begeistre. Tror vi.

Mer om TORA finner du HER

https://www.youtube.com/watch?v=A5_fAZvvFng

Juli

3. juli: Trine Rein

Trine Rein fikk et løft i kjølvannet av TV2-konseptet Hver gang vi møtes. I fjor høst gikk Rein i studio for å skape nytt låtmateriale for tiden fremover, og med dette går startskuddet for markeringen av Trine Reins 25 års jubileum som internasjonal artist. Hun slo igjennom med et brak i Japan med låten «Just Missed the Train», og med låter som «Stay With me Baby», «Torn» og «Do You Really Wanna Leave Me This Way» i bagasjen er resten historie

17. juli: Thom Hell

Sørlendingen som gjennom mange album nærmest er blitt en personifisering av smektende popmusikk med forankring i 60- og 70-tallet. Hell har mottatt tre spellemannpriser så langt i karrieren, i tillegg til å ha samarbeidet med artister som Marit Larsen, Minor Majority og Jonas Alaska. Thom Hell kommer til Jessheim med et duo-konsept, og med på laget er Ronny Yttrehus, mer kjent som Sol Heilos faste gitarist.

 

24. juli: Unni Wilhelmsen

Unni reiser konstant rundt på oppdagelsesferd i Norge med sine gitarer og selvskrevne låter. Hun har gjestet Jessheim ved flere anledninger, og hun sier selv at det er det intime konseptet som fungerer best for henne – og som hun gjerne oppsøker. Sånn sett skulle rammene være perfekte når hun kommer til Yess Alive for å kommunisere med publikum gjennom sangene og historiene hun gjerne forteller.

Wilhelmsen har for lengst passert 3.000 konserter og opptredener, og hun har gjort det meste og jobbet med de fleste. Men det er som sagt fremdeles intimformatet hun trives best i. Hun spiller helst på de trangeste, små stedene – hvor hun kan se ansiktene til alle som er der. Det er den næreste formen for akustiske konserter hun liker best.

 

25. juli: Gaute Ormåsen og Christian Ingebrigtsen

Et duoformat som har vist seg å være både salgbart og vellydende de siste årene. De to herrer må sies å være eksponenter for den rendyrkede popmusikken. Ormåsen dukket opp via Idol (2. plass bak Kurt Nilsen i 2003), og Ingebrigtsen var i mange år en del av den engelske pop-truppen A1. De to har gjestet Jessheim tidligere, og den gang ble konserten i Kulturbanken utsolgt på svært kort tid. Det er grunn til å tro at billettkjøpere er raske på labben denne gangen også.

31. juli: Jørn Hoel

Jørn Hoel sang seg inn i musikkhistorien midt på 80-tallet med to ballader som nærmest er for nasjonalskatter å regne: «Har en drøm» og «Ei hand å holde i». Han er også ansvarlig for å ha gjort det å være ubarbert til norsk mote, og for å ha klart å overføre søramerikanske rytmer til nordlige breddegrader. Jørn Hoel har en stemme med særpreg, og visste du at den hese stemmen er et resultat av at han er født med brusk på stemmebåndet? Dette er nødt til å bli en trivelig stund i Jessheim sentrum, ikke minst for nostalgikerne der ute.

August

1. august: Trang Fødsel

De fleste kan ikke unngå å ha hørt sanger som «Kursiv», «Drømmedame», «Hippie» og «Fredag». Bandet Trang Fødsel har garantert disse på sin settliste når de gjester sommerkonsertene den første dagen i august. Bandet har stått på scenen på Jessheim tidligere, og det har alltid vært god stemning blant publikum. Det er derfor ganske så sannsynlig at det blir en fin kveld i Jessheim sentrum denne gangen også.

Vokalist Hans Petter Aaserud står i spissen for et energisk lag av musikere som leverer en schlachtplate av popharmonier, rockedriv og slentrende jazz-eleganse med like stort overskudd.

8. august: Erlend Ropstad med band

Sørlendingen Erlend Ropstad gjester Jessheim for tredje gang på relativt kort tid, men i dette tidsrommer har det skjedd ufattelig mye på Ropstads kant siden han gjestet Kulturbanken vår. Han har vært headliner på Øyafestivalen, han har gjennomført en ellevill festivalturné, hans musikalske univers er blitt forestilling på Nationaltheatret og han har vunnet Prøysenprisen for sine tekster.

Dette skrev Jessheimpuls etter konserten med Ropstad sommeren 2019:

https://jessheimpuls.no/jp/2019/08/17/rystet-av-grunnfjellet/

Men det er musikken som en bensinen til Ropstad, og etter en amputert konsertvinter, så er det grunn til å tro at Erlend Ropstad sluppet fri på en scene vil være synonymt med å bli eksponert for en orkan. Det er garantert en spillesugen rocker som kommer til Jessheim med et trio-format. Her får vi bare bardunere oss fast og ta det som kommer fra en av de ypperste innen norsk rock i 2020.

Jessheimdagene

Sommerkonsertene glir rett over i Jessheimdagene, som i år blir komprimert til en langhelg – fra 12. august til 16. august. Og det er sterke artister som står på plakaten i år også:

12. august: Amund Maarud med Lucky Lips

En av Jessheims uformelle æresborgere har hatt et produktivt samarbeid med americanabandet Lucky Lips, og Amund tar med seg dem tilbake til Jessheim for å by på det som best kan beskrives som en cocktail av rock, blues og country med strøssel av Maaruds univers som gjør det hele sånn passe skittent og frekt.

13. august: Sigvart Dagsland

Kommer med sin rike og mangfoldige katalog til hovedstaden på Øvre Romerike.

14. august: Pop-fenomenet Löw

Består av Martin Halla og tidligere medlemmer av Highasakite. De har jobbet målbevisst med å skape sitt eget uttrykk, og det er de i ferd med å få til. Mange husker deres opptreden på Senkveld på TV2, og mange mener at stemmen til Martin Halla virkelig kommer til sin rett i dette lydbildet og musikalske universet. Jessheim gleder seg.

15. august: Oslo Ess

Ett av landets mest aktive rockeband holder trykket oppe i det som er 10-årsjubileumet som konsertband. Festivalsommeren er amputert, men Oslo Ess har takket ja til å returnere til Jessheim med elektriske instrumenter og energiknappen på 11.

Dette skrev Jessheimpuls etter konserten til Oslo Ess under Jessheimdagene 2019.

https://jessheimpuls.no/jp/2019/08/17/dynamitt-laget-av-tre-grep/

 

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.