Kontakt oss

Kultur

Stemningsløft i byens galleri

Publisert

Det blir glede og farger når kunstneren Eva Brydøy stiller ut sine fargerike og stemningsfulle bilder i byens galleri fra i morgen, lørdag.

Den sterke utstillingen Psyk..?  har vært en ubetinget suksess de ukene den har hengt oppe i Jessheim by. Ambisjonen var sette fokus på psykisk lidelse, og det har Martine Byrkjeland Mjelde, Geir Hareide Andersen og Nils K. Johansen virkelig gjort i jobben med å få frem de tre temaene i undertittelen; isolasjon, tabu og kjærlighet. Utstillingen skal vises andre steder.

25 inne

Med Psyk..? på vei ut til andre utstillingssteder, så er det duket for et skikkelig stemningsløft i Galleri Jessheim,

– Vi håper jo det, sier Hanne May Sevendal.

– I disse koronatider – da så mye kultur er stengt – så holder vi likevel Galleri Jessheim åpent fremover med utstillinger.

– Vi vurderes på linje med butikkene og kan ha 25 besøkende i galleriet samtidig, beregnet ut fra størrelsen på lokalet. Men vi får ikke lov til å ha noen form for arrangement inne i galleriet, derfor må både infomøte med vertene og åpningsopplegg utgå også denne gangen, sier Sevendal.

Formidler glede

    

Kunstneren Eva Brydøy er født i Larvik i 1972, er utdannet grafisk designer og har kunstutdannelse fra Firenze i Italia.

– Jeg får ofte høre at bildene mine gjør andre glad og at de løfter folk. Jeg liker å bruke farger. For meg er kunsten en form for terapi, en bevisst måte å gjøre hverdagen og livet lysere på, sier Brydøy.

– Å kunne male og lage kunst gir meg glede og livsgnist. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten kunsten. Livet mitt hadde blitt nokså firkantet og svart-hvitt.

Følelser

Brydøy sier det er mye psykologi i kunst, og at det er det som gjør den interessant.

– Dessuten tror jeg kunst så å si kun handler om følelser. Den kommer fra følelser og den formidler følelser. Jeg må bruke hele følelsesregisteret for å lage et bilde, og ofte tenker jeg at et jeg føler kanaliseres gjennom kroppen, via malekosten og ut på lerretet.

– At bildene kommer ut i «andre enden» som fargerike og oppløftende er min måte å løfte meg selv i selve maleprosessen. Og langt der inne finnes fargene i meg selv på tross av tøffe perioder i livet.

Utstillingen åpner – som vanlig – 14.00 i morgen, lørdag 13. februar.

Copyright © 2021 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.