Connect with us

Folk

Støttekonsert fikk inn 130.000 kroner

Avatar

Published

on

Støttekonserten “Heroes” samlet inn 130.000 kroner som øremerket går til fritidsaktiviteter for medlemmene av Fontenehuset Ullensaker. Nå skal topper bestiges. 

Fontenehuset Ullensaker har 222 registrerte medlemmer siden oppstarten i 2020, og det er daglige besøk med omvisning for potensielle medlemmer.

Om fontenehuset

  • Fontenehusene tilbyr et oppbyggende arbeidsfellesskap for deg som har psykiske helseutfordringer.
  • På fontenehusene blir du medlem, ikke klient eller pasient.
  • Her finner du felleskap og rutiner i et sosialt arbeidsfellesskap.
  • Du får også støtte til å håndtere din situasjon knyttet til arbeid, Nav, behandling, bosted og andre livsforhold.
  • Du trenger ingen henvisning og tilbudet er gratis.
  • Her jobber medlemmer og ansatte side om side som likeverdige kollegaer på fontenehusene som finnes rundt i landet.

Les mer om fontenehus HER

UTTER GLEDE: Bente Lise Moe ved Fontenehuset var ytterst begeistret etter å ha mottatt en sjekk pålydende 130.000 kroner etter at støttekonsert-prosjektet Heroes spilte til inntekt for nettopp Fontenehuset i november 2023. Petter Barg og Vegar Storsve overrakte også en sang sammen med sjekken. 

Støttekonsert

Prosjektet “Heroes” har de siste seks årene arrangert støttekonsert der pengene går til formål og gode tiltak med forankring i Ullensaker, og i 2023 var det altså fritidsaktiviteter for medlemmene på Fontenehuset i Jessheim sentrum som var formålet.

Les om støttekonserten her:

Funky aften for godt formål

– Med 130.000 kroner til disposisjon er det en stor forskjell på hva som er mulig å få til, sier leder Bente Lise Moe etter å ha mottatt en sjekk fra arrangørene Vegar Storsve, Petter Barg og Tore Kværner.

– Fontenehuset er et flott tilskudd til byen vår, sier Tore Kværner.

Leste du denne?

Heltestøtte til Fontenehuset

Friluftsgruppe

Nå skal Fontenehuset Ullensaker etablere fritidsgruppe der medlemmer kan gjøre ting sammen, og ett hårete mål er å bestige Gaustatoppen til sommeren eller tidlig høst 2024.

– Men før det må vi trene, og det skal vi gjøre i nærmiljøet i Ullensaker ved å dra på turer til topper rundt omkring i kommunen eller Romeriksåsen, sier Vanila Bergström til Jessheimpuls.

Et annet fsitidsprosjekt er å dra på sommerferie. Flere medlemmer har aldri vært på ferie, og det er mye mestring i denne type aktiviteter. For det er mestring i hverdagen som er hovedfokus for Fontenehuset.

– Og det er mye mestring i å planlegge topptur og ferieuke, så dette gleder vi oss til, sier Bergström.

FRITIDSGRUPPE: Pengene er øremerket fritidsaktiviteter for medlemmene på Fontenehuset Ullensaker, og her får Bente Lise Moe overrakt sjekken fra en av arrangørene, Tore Kværner. 

30 nasjonaliteter

Fontenehuset har hatt et prosjekt som de kalte for “Psykt bra mangfold” for å nå ut til personer fra andre nasjonaliteter, og det har vært en suksess.

I dag er folk fra 30 nasjonaliteter blant medlemmene på Fontenehuset, og det er mye mestring i det daglige for alle som en.

– Flere planer på det aktive huset deres?

– Ja, til uka skal vi ha møte med Bua Ullensaker, for vi gå med planer om å dra i gang skikurs eller skiskole i Romsaasparken, sier Bergström, som peker entusiasten Nils Kristian Ruud som en fin motor når det kommer til aktiviteter på huset – og utenfor huset.

– Nils kan mye om friluftsliv, så det er skikkelig drahjelp i han.

GRUPPERMØTER: Ina Holm og Vanila Bergström forteller om gruppemøter og ideer for fritidsaktiviteter for medlemmene på Fontenehuset, og at det blir fritidsgruppe er opplest og vedtatt. Til stor begeistring for de frammøtte i Kulturbanken onsdag kveld. 

Onsdag var det samlingskveld i Kulturbanken, og det var i den forbindelse at sjekken med det synlige og rause beløpet 130.000 kroner ble delt ut.

– Dette er intet mindre enn fantastisk, strålte en lykkelig daglig leder av Fontenehuset.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.