Connect with us

Abonnenter

Strekmerker på historisk grunn

Avatar

Published

on

Kulturvillaen Sole er klar for en ny etappe. Søndag åpner Galleri Egil i andre etasje.

Han er om mulig enda mer bustete på hodet, tegner Egil Nyhus. Rundt ham står, ligger og henger tegninger i ramme inne på det rommet som om få dager døpes om til Galleri Egil.

40 tegninger skal på plass på veggene i det nyoppussede rommet i andre etasje av den 100 år gamle Villa Sole.

SE VIDEO FRA DE FØRSTE FORBEREDELSENE I GALLERI EGIL:

Beæret

Det er klart han er beæret over å få sitt eget galleri i den lille byen han holder kjær, men faktum er også at vi på Jessheim er heldige som har Egil Nyhus i gatebildet.

– De fleste tegningene har vært trykket i aviser, sier Egil om de utvalgte 40 som utgjør premiereutstillingen på Villa Sole kommende søndag – 10/10 klokka 10.00.

– Men jeg ser for meg at tegninger blir byttet ut slik at utstillingen kan framstå som fersk, og at folk kan finne noe nytt hvis de velger å stikke innom flere ganger, sier Nyhus.

40 TEGNINGER: Henger disse rett, spør Egil Nyhus fotografen fra Romerikes Blad. Ja, var svaret. 

Kulturhus

I sommer ble tunet utenfor Villa Sole innviet som konsertarena. Det viste seg umiddelbart at arenaen fungerte optimalt for akustiske og noe mer neddempet musikalsk uttrykk.

Men nå som høsten er i ferd med å bre den mørke frakken over slettelandet vårt, så åpner altså trinn to av det lille kulturhuset midt i byen.

Husets eier Tore Kværner har lagt opp til trinnvis åpning av huset og eiendommen, og han ser fram til å fylle huset med lokal kultur og historie.

– Det er artig å se huset våkne til liv, og rommet med tegningene til Egil blir garantert et levende og leende galleri, sier Kværner.

Kultursjef Jon Henrik Solhei foretar den formelle åpningen av galleriet, og det er blir lett servering i første etasje på Villa Sole.

Når det er åpning? Søndag 10/10 klokka 10.00.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.