Kontakt oss

Folk

Strømmer konserter fra Kulturbanken

Publisert

Fredag kveld strømmes første konsert til det nye konseptet Kulturbanken Live. Tekniker Kent Årøe ser fram å presentere lokale So Are We.

Da lydtekniker Kent Årøe fikk samtlige oppdrag avlyst fram til – i første omgang – mai måned, så var det bare å snu seg rundt for å holde liv i den lokale konsertbransjen og sitt eget firma Romerike Lyd.

Tar muligheten

– Markedet er dødt, så da var det å se hvilke muligheter som ligger der, sier Kent.

Og det nærmeste muligheten var å gjøre om Kulturbanken – der Årøe har levert gullkantet lyd under brorparten av konserter og arrangementer siden dørene åpnet for rundt 5 år siden – til en digital scene for å arrangere konserter som strømmes direkte ut til folk.

Alt er i henhold til nasjonale – og lokale – forskrifter; det blir aldri mer enn tre personer i samme rom, og desinfisering av mikrofoner og annet tas på ramme alvor.

Lun atmosfære

– Hvordan ser du for deg dette konseptet?

– Intensjonen er å lage en lun atmosfære der vi kanskje kommer litt nærmere på dem som opptrer, og vi jobber med å få på plass intervju eller samtale med dem som opptrer – og også at det går an å kommunisere med dem som opptrer underveis i konserten, sier Årøe.

So Are We

DUO: Stian Haslie og Guro Vikingstad er første konsert ut i nyvinningen Kulturbanken Live. De går på scenen og opptrer digitalt fredag kveld – 20.00. 

– Og bookinger?

– I utgangspunktet tenker jeg meg artister som ville være naturlig å booke i Kulturbanken uansett. Vi er i gang med sonderinger, og jeg er veldig glad for at So Are We er ledige og første konsert ut i denne serien, sier Årøe.

So Are We kommer til Kulturbanken Live som det opprinnelige duokonseptet Guro Vikingstad og Stian Haslie startet i 2015. Bandet har en ep bak seg, og det har vært jobbet i studio med en ny utgivelse gjennom sommeren og høsten 2019.

Her kan du se en akustisk versjon med Guro og Stian. Denne får du garantert oppleve fredag kveld. 

https://jessheimpuls.no/jp/2018/04/02/so-are-we-med-plateslipp-torsdag/

– Hvor kan folk se konsertene?

– På Kulturbanken Live sin profil å Facebook. Og det er mullig å bruke vipps for å bidra. Avtalen er at teknikere og artister deler det som kommer inn, og vi gjør dette for at det skal finnes teknikere, musikanter og spillesteder når denne krisen er over, sier Årøe.

– Når skal folk logge seg på?

– Vi sender live fra 20.00 fredag kveld.

LINK TIL KULTURBANKEN LIVE PÅ FACEBOOK HER

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.