Tilbake på vinnersporet

Avatar

Publisert

AV KARL-GUNNAR NYBORG OG BJØRN HYTJANSTORP (FOTO)

Ull/Kisa – Skeid 3-2 (2-1): Etter to mindre gode kamper så føyk Kisa-guttene ut av startblokkene og tok ledelsen allerede etter 6 minutter søndag kveld. Og laget er tilbake på vinnersporet.

Magnus Grødem (bildet) skar inn fra høyre kant og vippet ballen fint inn i motsatt hjørne. Strålende avslutning av spilleren som er på sin andre låneopphold fra Vålerenga.  Kisa fortsatte presset og doblet ledelsen etter 11 minutter ved en kontant avslutning av Nordmann Hansen.

Etter denne starten øynet nok vi supporterne en festaften, men når Skeid ved Tom Skogsrud like etter skrudde en corner rett i mål (til store protester fra Kisa-spillere), så ble kampen fort jevnere enn vi så for oss noen minutter tidligere.

Resten av første omgang bar preg av mange frispark, og ikke altfor mange sjanser til noen av lagene.

I andre omgang gikk Kisa opp i 3-1 da vår strålende midstopper Morten Sundli headet ballen kontant og utagbart i nettet etter en corner.

Resten av omgangen ble lik som den første, med mange avbrudd i spillet og mange frispark, og Skeid reduserte i det 81. minutt på straffe. Men våre gutter holdt unna mot slutten og sikret en deilig seier i ruskeværet.

917 tilskuere så kampen.

SPILLEROMTALEKARAKTER
Stefan HagerupGod i feltarbeidet som vanlig. Noen utspill som ikke treffer der han ønsker! Er også mannen som lager straffe imot hvor han blir belønnet med gult kort.5
Ole Kristian LangåsSpiller en av sine beste kamper på en stund, Langås, og er mer med offensiv i dag. Trygg og god defensivt6
Espen Bjørnsen Garnås Nå er han tilbake der han skal være, Garnås. Veldig offensiv i stopperspillet i dag, hvor han tar duellene høyt i banen og vinner så å si alt i lufta. 7
Morten SundliVeldig god kamp fra Sundli. Aktiv både i duellspillet og det oppbyggende spillet. Våger å ta med seg ballen fremover ved flere anledninger, og scorer et strålende mål med hodet.8 BB
Vegar KongsroVi har jevnt gode backer i Kisa i år, og Kongsro er et nytt bekjentskap vi allerede har fått sansen for. God i duellspillet og en strålende hodespiller i begge bokser. Er også mye med fremover6
Sverre Martin Torp.God kamp av Torp idag, som alltid en terrier på midtbanen som ikke gir motstanderne mye rom. Skulle gjerne sett han nærmere målet ved noen anledninger, da han har et godt skudd som han viste frem i cupkampen sist7
Christian AasHar en ro og klokskap som er helt nødvendig på midtbanen. En del rufsete pasninger midtveis i første omgang, men han spiller seg stort opp i løpet av kampen.6
Eric Kitolano En spiller som vil veldig mye, men som ikke alltid får til det han ønsker. Marginer litt mot seg i dag, dessverre. Hhar noen balltap som han kunne unngått.5
Magnus Retsius GrødemStrålende scoring idag, og er også mye involvert, spesielt i første omgang! Faller litt lett ved noen anledninger, men viser både ro og strålende teknikk.
7
Martin TrøenJobber og sliter i 82 minutter. Gjør livet surt for Skeids midtstoppere ved flere anledninger og skaper rom for våre andre offensive spillere. Skulle gjerne sett han komme til flere målsjanser.6
Kristoffer Nordmann HansenSom Grødem på den andre siden, så er også Nordmann god i dag. Det er ikke lett å være back mot våre kantspillere idag. Tilbake på scoringslista.7
Henrik KristiansenKommer inn etter 68 minutter for Kitolano, og gjør ett bra innhopp. Prøver seg på et frispark som gikk via muren og til corner. Slo dødballene med god presisjon. Tatt store steg i vinter.6
Sebastian Remme Berge Starter på benken for første gang denne sesongen i serien, men får et fortjent innhopp for en skadet Nordmann Hansen 20 minutter før slutt. Skaper ikke det helt store, men er flink til å holde på ballen og unngå overganger helt på tampen.6
Ole Andreas Nesset10 minutter for Martin Trøen. For lite spilletid for vurdering

Damene tapte

Damelaget til Ull/Kisa hadde en tøff oppgave foran seg hjemme mot Raufoss lørdag ettermiddag.

Det endte dessverre med tap for de hardtarbeidende jentene i gult og grønt. Her er kampreferat i telegramversjon fra trener Jan Åge Leonsen Sandviken etter den kampen:

– Vi hadde en ambisjon om å fortsette der vi slapp i det defensive arbeidet vi la ned i seriestarten, samt være mer tålmodige med ballen. I dag stemte dessverre ingen av delene. Avstandene ble for store,  og vi framsto ikke som det kollektivet vi ønsker.

Straffet

– Med ballen er heller ikke kvaliteten bra nok; vi gjør flere enkle feil som blir straffet på dette nivået. Raufoss visste vi var et godt lag, men vi ønsket å gi de mer kamp enn hva vi evnet i dag.  Nå legger vi denne kampen bak oss og ser fram mot Frigg neste helg.

Camilla Kleven

– Av spillerne vil jeg trekke fram Camilla Kleven i dag. Hun gir 100 prosent i 90 minutter, og hun leverte en solid kamp. Samtidig fikk Charlotte Elfstedt sin debut med assist, og Silje Otten sin første scoring i kisadrakta etter overgangen fra Eidsvold Turn.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.