Kontakt oss

Folk

Trygt å sende de unge til Nordbytjernet

Avatar

Publisert

Det er mange “voksenøyne” som følger med på det som skjer på Nordbytjernet, så det er trygt å sende de unge til badeplassen, er beskjeden fra politiet.

– Nordbytjernet er en perle for alle som som bor og lever i Ullensaker, så det er en selvfølge at ungdommene våre skal benytte seg av området på lange og varme sommerdager, sier Anne-Kathrine Hofseth Gundersen, leder av forebyggende enhet ved Ullensaker lensmannsdistrikt.

Mange voksne er innom Nordbytjernet

– Vi vet at det drikkes blant unge på Nordbytjernet, og vi vet at det røykes hasj blant unge på Nordbytjernet, men det definerer ikke hvordan det står til i ungdomsmiljøet som befinner seg ved badeplassen. Det er snakk om et fåtall unge, og det er mange voksne som er innom og følger med på det som skjer her, sier Hofseth Gundersen til Jessheimpuls denne solfylte formiddagen.

Mange voksne innom

Kvelden før – på en helt vanlig ukedag – var både politiet, utekontakten, natteravnene og kirkens ungdomsprosjekt 1321 innom Nordbytjernet og pratet med ungdommer som benyttet seg av Nordbytjernet.

Legg turen innom som voksen

– Men vi oppfordrer selvsagt foreldre til å stikke innom også. Gå en tur eller ta en joggetur der dere sneier innom og får en statusrapport fra avkommet deres. Og ta gjerne kontakt med andre foreldre og hør når det er greit å være hjemme, både i ukedager og i helgene.

Hjem ved 21-tiden

Når er det greit å være hjemme for unge folk?

– Det er greit at det ikke henger 14-åringer på Nordbytjernet etter 21.00 eller så. Da bør de yngste komme seg hjemover, sier Hofseth Gundersen, som sier at politiet også er klar over at det er mange foreldre som uttrykker uro rundt det å sende barna sine til Nordbytjernet og Jessheim sentrum.

Voksne med uro

– Det er generelt greit å vite hvor de er og hvem de er sammen med, men det er ikke utrygt på Nordbytjernet.

– Prat med dem

– Og det er lov å snakke til unge folk hvis musikken blir for høy og skrålingen massiv. Vi sier gjerne at små barn som er på Nordbytjernet ikke skal behøve å være redde for ungdommer, og små barn skal heller ikke se ungdommer som drikker og søpler støyer. Det blir akseptert når vi forteller unge folk det, sier Hofseth Gundersen.

Mange synes det er trivelig å være natteravn

– Jeg vil samtidig oppfordre flere voksne til å melde seg som ettermiddagsravner og natteravner. Du forplikter deg til en eller to kvelder i løpet av sommeren, og for mange voksne er dette en fin måte å få et innblikk inn i hvordan ungdomsmiljøet er. Det en fin måte å både få bekreftet og avkreftet myter og antagelser man måtte ha. Og ungdommer vil gjerne ha kontakt med voksne, sier Hofseth Gundersen.

– Bli natteravn

– Så moralen er?

– Nordbytjernet er en perle for små, store og ungdommer. Og det er ikke farlig å oppholde seg der. Ha en fin og trygg sommer. Og følg med på hva ungene deres holder på med – gjerne ved å melde dere som natteravner!

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.