Kontakt oss

Abonnenter

Turlaget går for ny opptur

Avatar

Publisert

Det begynner å røre seg i skog og mark igjen. Og blant de aller mest aktive på tur finner vi Ullensaker Turlag. Nå er nye kart på gang også.

Turlaget har i løpet av sine sju år i Ullensaker fått en unik posisjon i vår kommune. Det er åpenbart at gamle og nye ullsokninger hungret etter å gå på tur i merkede omgivelser.

Og da Atle Forbord og kompani begynte på jobben med merking av stiene rundt om i kommunen, så har veksten og aktivitetsnivået vært skyhøyt gjennom mange år.

Mer om turlaget finner du ved å TRYKKE HER

Det ble da også lagt merke til i form av heder og ære, for Ullensaker turlag fikk kulturvernprisen 2022 for den innsatsen som er blitt lagt ned – og som fortsatt legges ned – i nærområdene våre.

Les om kulturvernprisen her:

Kulturprisvinner på tur opp igjen

Programmet 2022

Hva så med den forestående friluftssesongen i regi av turlaget?

– Ambisjonsnivået er høyt, og vi er virkelig på vei opp fra dumpa nå etter to års utfordringer med pandemien, sier leder i turlaget Daniel Nordmeland til Jessheimpuls.

Annonsering

Årets turprogram er klart, og det legges opp til mange forskjellige turer og aktiviteter.

Turprogrammet finner du ved å TRYKKE HER

Nye kart på gang

Det er i disse dager forberedelser for å få ut de nye turkartene i fysiske eksemplarer, og de blir å finne i lokale Kiwi-butikker og på bibliotekene på Jessheim og Kløfta.

– Vi er ikke helt i mål med trykkingen av fysiske kart, men dette blir lagt ut så fort vi får dem fra trykkeriet, sier Daniel Nordmeland.

Men ivrige turgåere trenger ikke fortvile spesielt mye lenger, for elektroniske kart over merkede stier i nærområdene finnes elektronisk.

Ullensaker har nå intet mindre enn 135 kilometer med turstier som er DNT-merket, og parkeringsmuligheter er merket på kartet.

Les tidligere (fra 2019) artikkel om om merkegjengen her:

Skilt ved fødselen

Elektroniske kart finner du ved å TRYKKE HER

Områdene er:

Annonsering
  • Hovinfjellet
  • Nordkisa
  • Jessheim Nord
  • Nordbytjernet
  • Langelandsfjellet og Randbydalen
  • Åsmarka
  • Holtsmarka og Vettalsmarka

Flere turer

Turtilbudet i regi av turlaget er i år større enn noen gang, og det legges opp til turer for alle de fire gruppene – tur- og aktivitetsgruppa, barnas turlag, aktiv i 100 og sti- og merkegruppa.

– Med flere turer melder også behovet for flere turledere seg, og jeg håper at det er folk der ute som føler seg fristet til å bidra inn i turlaget også, sier Nordmeland.

– Det er mindre skummelt enn folk tror, så terskelen for å bli turleder er ikke så høy, forsikrer han.

Annonsering

Copyright © 2022 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.