Connect with us

Kultur

Ullensaker får studio i toppklasse

Avatar

Published

on

Nå er det lyden av musikk som spilles inn og ikke lyden av hammerslag og saging som blir melodien i Ullensakers nye innspillingsstudio.

Stian Haslie, Stian Borgen og Isold Hekla fra Ullensaker Rockeklubb står i innspillingsrommet i det blodferske studioet i øverste etasje på ungdomshuset på Kløfta. Her har Ullensaker kommune, Sparebankstiftelsen, Ullensaker Rockeklubb og de to herrer Borgen og Haslie lagt ned tid og penger.

Ble spurt

– Hvor kommer ideen fra?

– Vi ble spurt om å lage studio her på ungdomshuset fordi vi har gjort noe av det samme i Skedsmo kommune – på K12, som det heter, sier Stian “Eilert” Borgen.

– Og vi sa at vi var klare til å bidra her i Ullensaker, men da måtte studioet bli så bra at det kan gjøres profesjonelle innspillinger – det måtte bli et skikkelig studio fra bunnen av, sier Stian Haslie.

Dermed begynte ballen å rulle, tegninger med utgangspunkt i gode innspillingsstudioer i Oslo laget og søknad om pengestøtte til den nå revitaliserte rockeklubben sendt.

Øverste hylle

Og i dag åpner altså innspillingsstudioet, som foreløpig ikke har noe navn.

– Det har vært nok å gjøre med å bli ferdige i tide, så noe navn har vi ikke nei, sier Borgen og Haslie, som har vært inne på tanken om å dra i gang en navnekonkurranse.

– Hvem slipper til her?

– Ungdommer som spiller eller programmerer musikk vil få tilgang gjennom ungdomshusene – og med en av oss til stede når det spilles inn, sier Borgen.

– Men nå har vi for første gang fått et innspillingsstudio som ikke står tilbake for studioer andre steder, så jeg ser for meg at band og artister i Ullensaker nå har mulighet til å booke seg inn for å spille inn her hjemme i Ullensaker, sier Haslie, som understreker at denne løypa og retningslinjer må tråkkes opp i noe mer formelle former.

– Men vi merker jo allerede at det er et trykk og etterspørsel fra folk som har lyst til å spille inn her, så dette blir spennende.

– Et hjerte

Jeg ser for meg at dette studioet blir et slags hjerte i musikkmiljøet i kommunen, sier Arnfinn Algarheim, kulturarbeider i Ullensaker kommune.

– Både ungdom og musikere som er voksne  er ønsket inn, og dette stedet blir forhåpentlig et krysningspunkt der folk kan møtes og forhåpentlig lære av hverandre, uten at voksne musikeres tilstedeværelse eller ønske om studiotid skal gå på bekostning av driften av ungdomshuset, sier Algarheim, som ikke ser problemer forbundet med noe rundt studio.

– Jeg ser tvert i mot på dette som et skikkelig løft og en ny arena der vi også kan favne dem som har en annen tilnærming til musikken enn å spille instrumenter. Det er mange som driver med elektronika og programmert musikk. Vi håper at også den delen av musikkmiljøet benytter seg av dette, sier Algarheim.

– Alle har noe å lære her, være seg gjennom workshops der man lærer om studioarbeid, innspilling eller andre ting som er musikkrelatert, sier kulturarbeider Algarheim.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.