Connect with us

Abonnenter

Uselvisk ektepar fikk Frivilligprisen 2021

Avatar

Published

on

Ekteparet Marit og Christian Brattbakken tildeles Frivilligprisen 2021. Opptakten til Frivillighetens år 2022 kunne ikke blitt bedre.

I løpet av de drøyt 30 årene som ullsokninger har ekteparet Brattbakken rukket å bidra til frivilligheten i vår kommune på en særdeles imponerende – og inspirerende – måte.

Hør bare:

  • Leksehjelp for barn,
  • Kjøkkenhjelp hos Frivilligsentralen
  • Kulturverter under pandemien
  • Styreverv
  • Faste oppgaver hver onsdag med forarbeid til matutdeling i regi av Frilligsentralen
  • Generelt ja-mennesker uansett hva forespøreselen måtte være

Og det var et ja fra ekteparet om å bidra til kaffeserveringen under Frivillihetens dag for noen dager som er årsaken til at de var til stede da prisen skulle deles ut.

Ekteparet mottok et maleri laget av kunstner Wanda Hareim som synlig bevis på at de er årets vinnere av Frivillighetsprisen i Ullensaker.

Ovrrasket

– Vi ble tatt så til de grader på senga. Jeg skjønte ingenting, sier Marit Brattbakken til Jessheimpuls.

Vi møter ekteparet noen dager etter at prisen ble delt ut, og det er stille i Frivillighetens hus denne formiddagen.

– Hva er drivkraften?

– Vi liker å bidra, er det korte svaret.

Et noe lenger svar er at Marit Brattbakken meldte seg som frivillig hos Rita Fjeld Hovden da hun jobbet i redusert stilling som lærer; litt i gå-gruppa, litt som vaffelhjelp og etter hvert ballet det på seg med frivillig arbeid.

Tre dager i uka

– I dag er vi her fast tre dager i uka, sier Christian Brattbakken. Han er involvert i matutdelingen i form av å kjøre og samle inn og hente mat fra butikker og andre steder.

– Dette er et tilbud det virkelig er behov for, sier de to prisvinnerne. De har vært involvert i matutdelingen helt fra første dag for nesten halvannet år siden.

– Den. dagen var det to innom for å ta med seg mat. I dag er det over 100 personer som nyter godt av dette tilbudet, sier Marit, som kan berette om mange fine og gripende møter med folk.

Leste du denne?

Nytt konsept for utdeling av mat

Betyr mye

– Dette huset betyr mye for oss, sier ekteparet, som flere ganger blir gratulert av folk som er innom i løpet av intervjuet.

– Jeg synes det er veldig stas å bli tildelt denne prisen, sier Marit, som av og til blir spurt om hvorfor hun og Christian gidder å bruke tiden sin på frivillighet.

– Det gir oss veldig mye å bidra. Dessuten er det viktig å engasjere seg, sier de to.

– Vi har sett nok av folk som har satt seg til. Da blir du fort gammel, sier Christian.

Verdige vinnere

Rita Fjeld Hovden svinser innom Pakkhuset i sedvanlig turbo-fart, og hun kan berette at det kommer inn mange forslag til kandidater til denne prisen.

– Alle er verdige kandidater, og komiteen har en vanskelig oppgave når vinneren skal kåres. Marit og Christian fortjener den virkelig, sier Fjeld Hovden.

– Og nå går vi snart inn i Frivillighetens år. Det vil Ullensaker merke eller?

– Ja, vi har et ønske om å kunne spisse flere av de arrangementene vi er vant til gjennom året. Og vi skal ha et større møte i januar der løpet for 2022 legges, sier Rita.

Blant annet er det et opplegg på gang i forbindelse med et sykkelløp som tar seg gjennom hele Norge neste sommer.

– Der er jeg i dialog med Hans-Petter Trondsen om å få til noe skikkelig. Men har er travelt opptatt som Rampenissen i disse dager, så vi spikrer detaljene rundt dette først i januar, sier Rita.

Og Marit og Christian Brattbakken er garantert med på det frivillige laget neste år også.

RAMPENISSEN: Hans-Petter Trondsen sitt alter ego Rampenissen er i disse dager ute og jobber frivillig både her og der. 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.