Kontakt oss

Byhistorie

Uselvisk patriot ba inn til jubileumsfest

Avatar

Publisert

Torsdag ettermiddag ble det markert at Gystadmyr bo- og aktivitetssenter er 20 år i år. Det kom til fordi Grete Einarsrud ga en pengegave til nettopp et slikt formål.

Grete Einarsrud er ei grovkornet og hjertevarm jente med røttene solid plantet i Jessheim by, med en oppvekst her samt at hun var blant dem som opplevde å kjøre vannski på Nordbytjernet da vannskiklubben lokalt var operativ og oppegående der.

Vegel og Jessheim

Einarsrud – tidligere Vegel – er så mye mer enn det, men den nå utflyttede Jessheim-patrioten ønsket å gjøre noe for Gystadmyr etter at hun hadde sin søster Jorunn Vegel der som beboer.

Jorunn var også en ildsjel som fikk ting til å skje rundt seg, ikke minst gjorde hun en god jobb for skifolket.

Se nekrologen fra Norges Skiforbund ved å TRYKKE HER

VEGEL OG JESSHEIM: Vegel-navnet er uløselig forbundet med Jessheim, og både Jorunn og Grete Vegel har satt spor etter seg lokalt. Familien drev i mange år butikk og bokhandel i det legendariske bygget (kalt Vegel-gården på folkemunne blant urbefolkningen) i bakgrunnen i dette bildet. Foto: Faksimile Romerikes Blad

Innsamling

Men tilbake til festen ved Gystadmyr bo- og aktivitetssenter torsdag ettermiddag – en fest der det ble servert kalkunbryst og vin til samtlige beboere, ansatte og gjester. Den som sto bak gildet var nevnte Einarsrud, som i sitt eget 75-årslag ba om penger fra de 105 gjestene slik at hun kunne bidra med en skikkelig markering på nevnte Gystadmyr istedenfor å få gaver hun ikke trengte.

Det ble intet mindre enn en sjekk på 21.000 kroner til Gystadmyr og 21.000 til sykehjemmet i Grue der Einarsrud nå er bosatt.

– Det er bedre å gjøre det på denne måten, sa Grete til Jessheimpuls underveis i middagen.

Og takksigelsene var minst like mange som lyden av velvære da kalkunbryst og drikke gikk ned blant pyntede mennesker ved pyntede bord.

Moderne i dag

Gystadmyr bo- og aktivitetssenter var blant landets mest moderne da det ble etablert for intet mindre enn 20 år siden. Og i taler for dagen ble det tatt til orde for at det var framsynte folk som designet dette eldrehjemmet.

Opp mot 100 beboere og 200 fast ansatte (i tillegg kommer deltid og frivillige) er det som utgjør Gystadmyr, det aller første bygget som ble etablert i det som kommer til å bli en bydel bestående av 10.000 innbyggere når alt er bygget og flyttet inn i.

I tillegg kommer alle idrettsanleggene som ligger i området, altså Jessheimbadet, fotballstadion, friidrettsstadion, skateparken og – til sommeren – en sykkelbane.

Men torsdag var det fest og velvære i fokus på Gystadmyr.

Det kunne gjestene takke en raus og ihuga Jessheim-patriot for.

Grete Einarsrud er hennes navn.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.