Abonnenter
Byens kulinariske hemmelighet
Familiebedriften La Sandwicheria har 2-årsjubileum som eneste spisested i Sagabyen. På ønskelisten? At flere oppdager at de finnes der.
Det er ikke alltid så lett å gå i front som gründer og første serveringssted i en ny bydel, men det gjorde altså eierne Ky Tran, Lily Galli Vikki og Fernando Galli i juni 2022.
Mange kjenner nok igjen navn og ansikter fra Fuji Sushi i Tærudgården, og det var en forespørsel om å flytte Fuji Sushi til Sagabyen som gjorde at valgte å lansere og utvikle konseptet La Sandwicheria for to år siden.
Fuji Sushi
– Vi har hatt Fuji Sushi i Tærudgården i 12 år, og vi ville ikke flytte derfra, sier Ky Tran til Jessheimpuls.
– Men vi sa til Jessheim Byutvikling AS at vi kunne etablere noe annet i næringslokalene her, sier hun.
Som tenkt så gjort, og nå holder familiebedriften til i det som må sies å være innbydende og moderne næringslokaler i en bydel som stadig vokser.
Men de er foreløpig er relativt ensomme svaler, bortsett fra velværesalong og meglerkontor i nærheten.
FORTAUSHYGGE: Slik ser det ut på utsiden av La Sandwicheria i Sagabyen. Det var rolig i bydelen da Jessheimpuls trasket bortom en tidlig formiddag.
Leste du denne?
Moderskipet
Og nettopp suksessen til Fuji Sushi – moderskipet i familiebedriften – gjør at La Sandwicheria har klart å stå av en tung start rett utenfor sentrumskjernen.
– Vi er avhengige av at flere får vite om at vi finnes, og dette konseptet er det eneste i området. De har det ikke i Oslo engang, sier Ky Tran.
– Hvordan vil dere beskrive konseptet deres?
– Vi lager mat vi har greie på, og konseptet og ambisjonen er å tilby gastronomiske matopplevelser fra Vietnam og Latin-Amerika. Jeg er fra Vietnam og Fernando og Lily er fra Argentina, sier Tran.
JUBILANT: Fernando Galli og La Sandwicheria har holdt det gående i to år. Flere har funnet veien til Sagabyen og spisestedet deres, men de håper flere stikker innom lokalene. I bakgrunnen Ky Tran.
La Sandwicheria har spesielt fokus på gatemat – «street food» – . fra Spania til Italia, til Sør-amerika og Vietnam har familiebedriften samlet en meny bestående av sushi, latinske sandwicher, vietnamesiske baguetter, fenomenet Bubble Tea og kaffebar.
Les mer om menyen her: La Sandwicheria
Ønsker å bestå
Fuji Sushi har vokst seg solid i Tærudgården, og nå håper familien at det er mulig for en enkeltstående restaurant og serveringssted å bestå øst for jernbanelinja.
– Etter at vi bevisst begynte å synliggjøre oss på TikTok og Instagram så har flere kunder funnet veien til oss siden desember, så vi er optimistiske, sier Tran.
– Men vi er avhengige av at enda flere kunder finner veien til oss slik at sentrum kan vokse og at vi får et stadig større mangfold i det Jessheim kan tilby. Det er ingen andre som tilbyr det vi gjør her, og det er vi stolte av, sier de tre eierne av familiebedriften.
Nytt tilskudd av ansatte er Lily Rubolino. Hun har ansvaret for markedsføringen og merkevarebyggingen til La Sandwicheria på sosiale medier, blant annet Instagram.
Lokalt produsert
– Og som jubilerende familiedrift så er ønsket?
– At vi får lokal drahjelp til å vokse videre og at de som setter pris på lokalt produsert mat bruker oss og anbefaler oss til andre. Vi lager alt selv, bortsett fra brødet vi serverer rettene på.
– Vi er farlig nær å gå i pluss med dette konseptet, og vårt inderlige ønske er å tilby denne menyen til byen Jessheim og dem som bor her eller besøker stedet.
Oppfordringen er herved gitt.