Abonnenter
Historiske pennestrøk for utdanning
Mandag ble det signert historiske dokumenter. Til høsten blir det høyere utdanning i Jessheim sentrum i regi av Gardermoakademiet.
Fagskolen Viken var mandag formiddag på Jessheim for å signere kontrakten som gjør at det blir 30 studieplasser innen reiseliv på Jessheim. Og pro-rektor June Kristin Melby Enger tok samtidig en tur i lokalene som skal huse studenter som er på samlinger fra høsten av.
INNBYDENDE: Det er moderne lokaler som skal huse studiesamlinger i regi av Gardermoakademiet. Fagskolen Vikens June Kristin Melby Enger (t.v.), Gardermoakademiets Linda Sjåstad Andreassen og Innovasjon Gardermoens Remy Skogstrand liker det de ser.
I sentrum
SAMLING: Første samling av folk i Gardermoakademiets kommende lokaler var ordførere og andre gjester fra Garermoregionen. Eiendomssjef Kristian Bergmann Johansen (t.h.) hos Jessheim Storsenter er også fornøyd med nye leietakere.
Lokalene ligger i 4. etasje i Jessheim Storsenter, og eiendomssjef Kristian Bergmann Johansen er glad for å få inn studenter i innbydende lokaler.
– Et fint første skritt som vi kan bygge videre på, sier Linda Sjåstad Andreassen, næringsrådgiver og den som har holdt i de kommunale trådene når høyere utdanning nå kommer til Jessheim.
I tillegg til Fagskolen Viken er Høyskolen Kristiania og Folkeuniversitetet inne og tilbyr fagutdanning under paraplyen til Gardermoakademiet.
30 studieplasser
Det er 30 studieplasser for reiseliv i regi av Fagskolen Viken som tilbys som samlingsbasert studium innen resiselivsledelse. Det er 30 studiepoeng, varighet er ett år.
Les mer og søk her: REISELIVSLEDELSE
– Vi har avtale om leie av disse lokalene i ett år, med opsjon på ett år til, sier Sjåstad Andreassen.
Gagner regionen
Gardermoreginonen interkommunale politisk råd (Grip) – altså et forum der ordførerne på Øvre Romerike møtes – har tidligere gitt en felles uttalelse etablering av høyere utdanning i vårt område:
«Ordførerkollegiet i Gardermoregionen Interkommunale politiske råd (GRIP) er enige om at det er avgjørende at regionen får etablert et fremtidig fagskole- og høgskoletilbud, så raskt som praktisk mulig. GRIP mener at et slikt tilbud må være attraktivt for studenter, med urbane kvaliteter og godt utviklet nærmiljø. Fagskolen må være sentralt plassert i Gardermoregionen slik at flest mulig kan ha glede av tilbudet, og GRIP er enige om at det vil være helt naturlig at regionsbyen blir hovedsete for fagskole- og høgskoletilbud i Gardermoregionen.”
Leste du denne?
Tilbud og etterspørsel
Gardermoakademiet skal bidra til større samsvar mellom tilbud og etterspørsel av kompetent arbeidskraft. Det vil si, det bedriftene trenger nå og i årene fremover, og utdanningen til dem som ønsker jobb i regionen.
Utdanningstilbudene skal passe for folk som allerede er i jobb og som trenger etter og videreutdanning, og ikke minst for alle dem trenger høyere utdanning for å kunne få den jobben de ønsker.
– Nå er vi i gang, er omkvedet under signeringsseansen i de nye lokalene til Gardermoakademiet.
Les mer om: