Abonnenter
Raknehaugspillet har passert 600 solgte
To uker før premieren av satsingen Raknehaugspillet er det solgt anslagsvis 600 av de budsjetterte 1.500 billettene. Innspurten er i gang for både skuespillere og apparatet rundt.
To uker før premieren av satsingen Raknehaugspillet er det solgt anslagsvis 600 av de budsjetterte 1.500 billettene, men det er fortsatt en stund igjen til premieren (14. juni) og det har etter pandemien vist seg at mange billetter blir solgt i døra – eller kort tid i forveien – når det inviteres til kulturarrangementer nasjonalt og lokalt.
Initiativtakerne til Raknehaugspillet får ikke gjort annet enn å jobbe ufortrødent videre med sine oppgaver som skuespillere og ambassadører og markedsførere av spillet.
Billetter til de fem forestillingene finner du ved å TRYKKE HER
Spilledatoene er:
- Onsdag 14. juni klokken 21.00
- Torsdag 15. juni klokken 21.00
- Fredag 16. juni klokken 21.30
- Lørdag 17. juni klokken 21.30
- Søndag 18. juni klokken 19.00
ØVER PÅ: Ensemblet øver på med krum hals og nakke i disse dager. Det nærmer seg premiere med stormskritt. Bildet er tatt fra den første øvelsen ute på Raknehaugen tidligere i vår.
Nyskrevet musikk
Wollert Krohn Hansen har skrevet seks nye melodier til Raknehaugspillet og Ingrid Berg Mehus har skrevet en. Øvingene er godt i gang utendørs på selve Raknehaugen.
Wollert Krohn Hansen er ydmyk overfor den tilliten han er gitt av Vegar Storsve – han som skrev musikken til Rakenhaugspillet forrige runde – til å utvikle musikken videre fra det som opprinnelig var skrevet til spillet.
Ambisjonen er å forsterke det sakrale og mystiske som bor i spillet som har premiere 14. juni i år.
NYE TONER: Wollert Krohn Hansen har brukt april til å jobbe fram ny musikk til Raknehaugspillet. Han er fornøyd med landingspunktet for sine musikalske bidrag. Her spiller han utdrag av den nye musikken for Jessheimpuls.
– Tore Østvang utfordret meg på en klassisk komponist som heter Arvo Pärt med tanke på å få fram noe av det sakrale og mystiske som bor i spillet og omgivelsene.
– Det stemmer at jeg spilte inn forslag til Wollert, og det har vært en spennende del av prosessen når musikken har gått fram og tilbake mellom oss, sier Tore Østvang mellom slagene ute på selve Raknehaugen.
Første utøving
Tirsdag var første øvingsdag utendørs, og det er ingen tvil om at det er spennende for samtlige i ensemblet som jobber hardt og instendig fram mot premieren 14. juni.
KULTURBLOMSTER: Et knippe av kulturbuketten som bidrar til at Raknehaugspillet gjenoppstår i ny drakt. Det er blir forhåpentlig folkefest i midten av juni, Arvid Birkelund (i midten) og resten av ensemblet.
Svevende
Jeg har nok nærmet meg dette oppdraget ved å ha Pink Floyd og jazzelementer inn i skrivingen, sier Wollert Krohn Hansen.
– Og jeg føler at noen av de svevende stemningene vil passe godt til både manus og bandet som skal spille dette.
Bandet består av Wollert Krohn Hansen på tangenter og annet, Vetle Larsen på trommer, Petter Barg på bass og Stian Haslie på gitar.
– Folkemusikken er ivaretatt av Ullensaker spellemannslag under Raknehaugspillet, så det er ingen fare med den siden av musikk, utdyper Wollert.
SAKRALT OG SVEVENDE: Noe av den nye musikken tar opp i seg mystikken som er forbundet med Raknehaugen, sier Wollert Krohn Hansen i et intenst øyeblikk ved pianoet sammen med Jessheimpuls.
Blues
I tillegg vil publikum få smaken av blues og visesang gjennom en ny figur som er skrevet inn i manuset til Raknehaugspillet anno 2023.
– Det er motstander av framskrittet – altså jernbanen – som ser ut til å miste jobben som skysskar, og jeg har skrevet en ny melodi til denne karakteren, sier Wollert.
Jessheimpuls har fått høre utdrag av den nye musikken, og vi kan skrive under på at det er både sakral musikk, blues, visesang og mer psykedelisk tilnærming til deler av materialet.
Blant annet blir det en kampsang – der tilhengere og motstandere av jernbanen synger mot hverandre – som tegner å bli en kraftfull perle av et øyeblikk når forestillingen vises fram for publikum fra 14. mai.
– Bygda på sitt beste
– Har det vært vanskelig?
– I utgangspunktet hadde jeg ikke tid til dette, men jeg hadde veldig lyst, sier Wollert, som ga beskjed om at han ikke ville ha mulighet til å jobbe med oppdraget før i april.
Og da Jessheimpuls besøker ham på kontoret på Kløfta i slutten av april, så er han i gang med å lage mapper med noter og demoer til musikerne.
– for representerer Raknehaugspillet det beste av kulturlivet lokalt. Vi har profesjonelle og amatører som jobber sammen, vi har dugnadsjobbing og krefter som trekker i samme retning. For meg er dette bygda og stedet Ullensaker på sitt beste!
– Liker det
HOVEDROLLER: Eirik Jahren Røine (med fin bart) oh Ingrid Berg Mehus har to av de bærende rollene i Raknehaugspillet. Dette går bra hvis alle gjør litt, sier Hans-Petter Trondsen (med skjegg). Tore Østvang (ytterst t.v.) er glad for endelig å være ute på Raknehaugen med øvingene.
– Og Tore Østvang og Ingrid Berg Mehus har gitt uttrykk for at de liker det jeg har laget, og det er jeg selvfølgelig veldig glad for, legger han til.
– Det skal bli spennende å framføre dette, sier Ingrid Berg Mehus, en av hovedrolleinnehaverne under Raknehaugspillet 2023.
– Jeg er glad for at Ingrid sa ja, for jeg ville gjerne ha med fiolin i stykket, sier Tore Østvang.
Det nærmer seg – selv om Østvang og de andre involverte sier de har bra med tid fortsatt – premiere med publikum og liv i området rundt Raknehaugen med stormskritt.
Billettsalget er som nevnt i gang, og link til billett finner du ved å TRYKKE HER
Styret i Raknehaugspillet:
• Arvid Birkelund, leder i Raknehaugens Venner
• Knut Ljøgodt, økonomisjef
• Hans Petter Trondsen, tusenkunstner og inspirator
• Anne Brith Sandsnes, daglig leder. Hun har vært sjef for Ullensaker teater i 15 år
• Tore Østvang, kunstnerisk leder/regissør
• Ole G Hertzenberg, styreleder