Kontakt oss

Abonnenter

To hovedroller besatt til Raknehaugspillet

Avatar

Publisert

De er lokale og begynner å bli relativt meritterte, to av hovedrolleinnehaverne som ble lansert under det første offisielle treffet til foreningen Raknehaugspillet. 

Ingrid Berg Mehus skal bekle rollen som husmannsjenta Mari, og hun tar med det opp tråden etter blant andre Solveig Kloppen når Raknehaugspillet ser dagens lys 25 år etter forrige teppefall, som var i 1998.

– Fristende

MUSIKER: Det er som musiker Ingrid Berg Mehus har mest erfaring, men rollen som Mari i Raknehaugspillet ble for fristende å takke ja til. 

– Hvordan reagerte du da forespørselen kom, Ingrid?

– Jeg har ikke skuespillererfaring, så jeg trodde Tore Østvang ringte meg for å høre om jeg kunne bidra musikalsk under Raknehaugspillet i 2023, men det var umiddelbart fristende å takke ja til dette, sier Ingrid til Jessheimpuls.

– Men jeg hadde hovedrollen i en kortfilm som Isaia Contreras Holsæther laget nå i høst, så litt erfaring har jeg som skuespiller.

– Dessuten vet jeg at Tore Østvang har jobbet med mye folk opp gjennom årene, og jeg er trygg på at dette blir en god prosess inn mot forestillingene, legger hun til.

– Jeg har sett manus, og dette er en sterk historie som står seg til alle tider. Jeg gleder meg til å ta fatt på dette, sier den etter hvert rutinerte musikeren som har solid bakgrunn fra lokale og nasjonale scener som fiolinist.

Eirik som Lars

Den andre hovedrollen som ble lansert under møtet til foreningen Raknehaugspillet er også lokal. Eirik Jahren Røine har vært sentral i lokale oppsettinger i Jessheim by gjennom mange år, og nå skal han altså bli en del av storsatsingen Raknehaugspillet.

– Wollert Krohn Hansen tar over jobben som kapellmester etter Vegar Storsve, og bandet han får med seg er også lokalt, kunne styreleder Ole G. Hertzenberg kunngjøre i møtet på rådhuset.

Les mer om Wollert Krohn Hansen her:

Tangentlemannen Wollert

Bandet består foruten Wollert av Vetle Larsen på trommer, Petter Barg på bass og Stian Larsen på gitar. Ullensaker Spellemannslag er også med på moroa, og flere navn vil helt sikkert bli kunngjort senere. Det er mange roller som skal besettes til Raknehaugspillet 2023.

Ambisiøs gjeng

Gjengen som har løftet fram Raknehaugspillet er ambisiøse, og med kommunal underskuddsgaranti på 500.000 kroner å bånn, så var det onsdag kveld tid for å gå videre med jobbingen for å løfte spillet til å bli blant “landets aller beste lokalhistoriske spill”, som både Tore Østvang og styreleder Hertzenberg uttrykte høyt og tydelig,

Preimeren blir 14. juni 2023, og det legges opp til fem forestillinger pluss generalprøve.

Les mer om Raknehaugspillet her:

Raknehaugspillet lever

Arbeidsgrupper

– Mye skal på plass, og vi har satt opp arbeidsgrupper vi håper folk fra lag og foreninger vil bli en del av, sier Hertzenberg.

Arbeidsgruppene er:

  • Rigging
  • Kostymer (vask og lapping og annet)
  • Vertskap for publikum
  • Forpleining
  • Vedlikehold
  • Parkeringsvakter
  • Rydding
  • Markedsføring
  • Statister

Jobben begynner nå, og det er faktisk mulig å gå til anskaffelse av billetter til Raknehaugspillet allerede nå – til tross for at billettene offisielt blir lagt ut 1. februar.

– Vi tenkte at dette er prima julegaver, så det er bare å ta kontakt for dem som vil kjøpe billetter allerede nå, sier Hertzenberg, som selv skal kjøpe 10 billetter.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.