Connect with us

Folk

Bent har sverget formell fotballtroskap

Avatar

Published

on

Dedikasjon gjør seg utslag på mange måter. Bent tok navnet til klubben i sitt hjerte. Hils på Bent Everton Nygaard.

Entusiasme og dedikasjon er viktig i menneskers liv, og for fotballentusiast Bent fra Jessheim er dedikasjonen til fotballklubben Everton så stor at han formelt føyde klubbnavnet til sitt eget navn. I tillegg har han

– Jeg ble født blå, smiler Bent. Han vet at det er et snev av “galskap” i klubbfølelsen, men den byr han på med glede og glimt i øyet.

– Faren min holdt med Everton etter å ha sett en treningskamp mellom VIF og Everton på 70-tallet en gang. Everton vant 10-2, og da var det gjort.

17 år og på tur

– Når eksploderte interessen for din del?

– Da jeg var 17 år og tok turen over til England. Den gangen var det en helt annen åpenhet rundt fotballklubbene enn hva tilfellet er i dag, og vi ble invitert inn på treningsfeltet, og vi fikk spise lunsj med laget og kom veldig tett på. Som nordmenn fikk vi tilgang til og adgang til det meste, ikke minst fordi vi ble kjent med den han som var sjefen for inngangsporten – Harry The Gateman. Han ble en god venn etter hvert, og hver gang vi kom til Goodison Park fikk han røkelaks av oss, sier Bent.

Arvet av far

– Andre?

– Duncan Ferguson, Gary Speed, Anders Limpar og Thomas Gravesen kan være kjent for folk flest.

– Men de fleste holder med Liverpool og ikke Everton, som også holder til i Liverpool?

– Jeg arvet som sagt klubbtilhørighet av faren min, og du bytter ikke klubb, sier Bent.

Eneste på Jessheim

– Er det mange Eveton-fans i Norge eller på Jessheim?

– Det er omtrent 1.000 registrerte fans i Norge, men jeg vet ikke om noen andre på Jessheim.

– Vi kjenner til Wayne Rooney, men hvilke andre spillere har Everton hatt som er kjente?

– Jeg kunne ramset opp en hel bok, men Thomas Myhre var keeper der. Han fikk jeg forresten sitte på med inn til byen etter å ha besøkt treningsfeltet til Everton. Han skulle klippe seg. Det var veldig hyggelig, sier Bent om den tidligere landslagskeeperen.

Mange nedturer

– Everton har ligget med brukket rygg i noen år. De vant FA-cupen i 1995 etter å ha slått Manchester United i finalen. Jeg var på den kampen.

– Mye rivalisering mellom klubbene Liverpool og Everton?

– Liverpool by er mer blå i bykjernen, men jeg vil si det er vennlig stemning supportere imellom.

Viktig for byen

– Hva betyr fotballklubbene for byen Liverpool?

– Klubbene engasjerer seg lokalt, og det jobbes med fattigdomsproblematikken i byen. Gamle spillere engasjerer seg i barns oppvekst, og klubbene bidrar virkelig i nærmiljøet.

– Du spilte fotball sjøl?

– Jeg vokste opp på Gardermoen, og spilte fotball der oppe. Jeg brakk beinet som 25-åring, så det ble ikke mer aktivt spill etter det. Men jeg har vært engasjert på trenersiden i Ull/Kisa. Av norske klubber har jeg fulgt med Rosenborg, kanskje for å kompensere for mange nedturer med Everton, sier Bent med et smil.

Sorg og glede

– Hva er det med fotball som fascinerer?

– Det svinger så raskt mellom glede og sorg, og det er noe med å brenne for noe som ligger dypt i meg. Og så er det ingenting som blir historie så raskt som en fotballkamp. Når dommeren blåser for full tid, så er kampen historie. Jeg har et litt mer avslappet forhold til fotball i dag enn da jeg var yngre. Da hendte det at jeg gikk og la meg hvis det ble tap…

Savner spillet

– Savner du å spille sjøl?

– Jeg savner lukten av grønt gress og garderobepraten, men jeg har kompensert noe ved å ta C-trenerkurs og involvere meg på trenersiden.

– Helt til slutt, hvor mange Everton-drakter har du?

– Jeg har kommet ut av tellingen – og jeg har sluttet å kjøpe drakter – men rundt 40 drakter er det nok blitt.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.