Connect with us

1894 Jessheim

Et første steg mot sunn økonomi

Avatar

Published

on

Styreleder i Ull/Kisa Fotball Cato Strømberg kan melde om at klubben har kommet i mål med en avtale som gir pusterom og levelige kår for klubben framover. Dette er et første steg vekk fra konkurs.

Det har vært intens møtevirksomhet for å finne en løsning som gjør at Ull/Kisa Fotball ikke går konkurs. Årsmøtet viste et betydelig underskudd, og det nye styret har jobbet tilnærmet natt og dag for å unngå en konkurs som ville sendt klubben ut av divisjonssystemet samt at 1.200 barn og unge ville stått uten tilbud.

Underskuddet har vært betydelig, og klubben har stått med ryggen mot veggen i forsøket på å finne en løsning som gjør at Ull/Kisa Fotball overlever.

Leste du denne?

Cato Strømberg inn som styreleder

Løsning

– Det er endelig kommet en løsning på bordet, og vi har klart å få til en avtale med banken, Ullensaker kommune og Ullensaker idrettsråd, sier Strømberg til Jessheimpuls.

– Og det er en løsning som gjør at vi ikke øker gjelden, og dette betyr at vi nå får et handlingsrom der vi kan begynne omstrukturering samt foreta kutt internt, sier en lettet men preget Strømberg.

Det er snakk om millionunderskudd, og møtevirksomheten de siste månedene har handlet om å få inn frisk kapital for å holde skuta rett side av den røde streken lenge nok til at det kan bli grønne tall i regnskapene.

Presset

Ull/Kisa Fotball er med dette på ingen måte friskmeldt, men Strømberg er glad for at klubben nå har hodet over vannet slik at det nå er et pusterom som gjør det mulig å jobbe konstruktivt internt uten at konkursspøkelset henger over klubben.

– Hva slags avtale er det snakk om?

– Jeg vil ikke gå inn på detaljer før vi har informert dette ut i klubben, sier Strømberg.

– Men det jeg kan si er at vi med dette klarer å opprettholde tilbudet vi har til barn og unge – noe som har vært veldig viktig for oss underveis i arbeidet med å redde klubben fra konkurs – og vi der fram til å begynne jobben med å snu Kisa-skuta økonomisk, sier styrelederen.

– Men det aller viktigste jeg har å melde nå er at klubben er sikret videre drift, avslutter Strømberg.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.