Connect with us

Byutvikling

Byens ekte flaggbærere

Avatar

Published

on

Mens byen sover pynter Tore Joelsen og Viggo Rogne Storgata i gult og grønt foran hver eneste hjemmekamp. Det har de gjort i tre år.

Glem flaggbærerne under innmarsjen i OL. Glem flaggseremonier under VM og OL. Det er i de små hverdagsøyeblikk vi finner de store klubbheltene som virkelig har klubbsjel.

 Hjemme hos seg selv ligger trolig spillere vi ikke kan navnet på og sover. Men i en relativt hustrig og lett forblåst storgate i Jessheim sentrum, så er to mann i gang med å henge opp 25 flagg og tre bannere som viser at et er hjemmekamp på Jessheim stadion denne søndagen. Det er sånne folk Jessheimpuls heier på.

– Bygger kultur

– Dette er vårt bidrag til å bygge kultur i klubben og rundt 1. divisjonslaget vårt, sier Tore Joelsen, som akkurat denne søndagen måtte vekkes av makker Viggo Rogne. En lørdag med sol og seier til Liverpool måtte feires med sånn passelig måte for Joelsens del.

Dette er vårt bidrag til å bygge kultur

Faktum er at de to herrer har lagt ned stor innsats for Ull/Kisa opp gjennom årene. Begge spilte aktivt i klubben, men i voksen alder har de begge hatt verv og oppgaver. Viggo har sittet i styret i fotballgruppa i to år, og Tore har vært lagleder på a-laget.

– vårt lille bidrag

– Hvorfor er dette viktig?

– For det første synliggjør vi at det er hjemmekamp i dag. Men i det store bildet så handler det om at det vi gjør her er ett lite bidrag til å skape fotballkultur på Jessheim, og vi velger å gjøre vårt istedenfor å sitte og se på eller kritisere klubb og by på tynt grunnlag, sier flaggridderne Rogne og Joelsen.

Heller dette enn å sitte og kritisere

– Mye av den jobben som legges ned i dag – Storgata pyntet i gult og grønt og podkasten og engasjementet til supporterklubben 1894 Jessheim – er ikke målbart her og nå.

På tredje året

– Det er den langsiktige tanken som teller. Da vi begynte med dette for tre år siden, så sa vi til hverandre at dette fortsetter vi bare med. Nå er vi på tredje året, og jeg synes Storgata blir fin jeg, sier Tore.

Arbeidsfordelingen mellom de to kompisene er klar. Viggo klatrer i stigen og henger opp flagg mens Tore er håndlanger på bakken. Det har ikke bare med Liverpool-seieren kvelden før å gjøre, for vi ser at de to har et innarbeidet system.

Ull/Kisa har betydd mye for mange av oss

– Ull/Kisa har betydd mye for mange av oss som har spilt og engasjert oss i klubben. Dette er vårt bidrag tilbake. Klubben har vært med og formet mange av oss. Derfor synes vi det er ålreit å kunne bidra når laget vårt er blant de 32 beste lagene i Norge, sier Viggo Rogne.

Økende interesse

– Det er helt sant at det er blitt mer “stuerent” å vise at man er Kisa-supporter nå enn for noen år siden. Vi merker at interessen er større, og mange kommer bort og spør hvordan det går med laget nå. Vi oppfordrer folk til å ta turen til stadion istedenfor å spørre oss, sier Tore Joelsen.

Ull/Kisa møter Strømmen på Jessheim stadion 18.00 i kveld. Rogne og Joelsen oppfordrer folk til å ta turen for å støtte klubben.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.