Connect with us

Folk

Demente i fokus for Heroes

Avatar

Published

on

Konsertprosjektet Heroes inviterer også i år til støttekonsert. Formålet er mer levende musikk for demente i Ullensaker.

Tore Kværner, Petter Barg og Vegar Storsve er glade over å kunngjøre at det også i år blir arrangert støttekonsert til et formål som går uavkortet til lokale krefter, og i år er temaet noe som ligger de tre herrer nært – levende musikk som løfter fram kvaliteten i hverdagen til demente.

Forskning viser at musikkterapi reduserer symptomer på angst og depresjon hos personer med demens.

Les mer om Sang og musikk hjelper personer med demens her

Kulturbanken

– Ikke kulturhuset i år?

– Vi holdt av datoen i kulturhuset. Men på grunn av usikkerhet om hvorvidt det ble åpnet for kulturarrangementer på grunn av koronasituasjonen, så valgte vi å gå for konsert i hjemme i Kulturbanken; det er enklere å organisere dugnaden der, forklarer Petter Barg, prosjektleder og teknisk ansvarlig også denne gangen.

Det er enklere å få til en konsert på relativt kort varsel i Kulturbanken, sier Tore Kværner, som understreker at smittevernhensyn selvfølgelig blir ivaretatt i henhold til regelverket.

Kun 40 billetter

– Hvor mange billetter?

– Det er plass til maks 40 personer i publikum.

– Billettprisen?

– Vi ønsker å samle inn så mye som mulig til dette formålet. Jo mer vi får inn av penger, jo flere konserter kan Underholdningsvogna holde for demente lokalt i Ullensaker, sier Kværner. En billettpris på 1.000 kroner er isolert sett mye penger, men formålet er så bra at vi tror folk vil bidra og møte opp på konsert. Så offensive må vi være.

Billett til støttekonserten finner du HER

– Og så ligger det i kortene at vi ønsker å få med lokalt næringsliv – og Ullensaker kommune – på denne dugnaden i år også. Denne delen av dugnadsjobben blir enda viktigere i år enn tidligere fordi det kun selges 40 billetter til selve konserten, sier Kværner.

Sol Heilo tilbake

KOMMER: Sol Heilo ser fram til å komme tilbake til Jessheim for å bli med på Heroes 3 i Kulturbanken. 

Sol Heilo returnerer til Heroes og Jessheim for å gjøre en sjelden opptreden denne høsten. Heilo har hatt konsertpause  denne våren og sommeren, og pausen er brukt til å skrive sanger, spille inn sanger samt jobbe med andre musikkrelaterte prosjekter. Hun er blant annet en av artistene som er en del av jubileumssesongen til TV2-konseptet “Hver gang vi møtes”. Det ble spilt inn på sensommeren i år.

Det jobbes med flere navn, og disse vil bli offentliggjort etter hvert som brikkene faller på plass.

Ingrid og Husbands

INGRID: Ingrid Berg Mehus er blant de lokale – og hun er nasjonalt kjent også – som stiller opp for demente i Ullensaker. Hun stiller med The Husbands.

Av lokale konstellasjoner finner vi The Husbands sammen med Ingrid Berg Mehus, Lo-Fi Voodoo og en ny og spennende konstellasjon bestående av Marit Mulelid, Vetle Larsen, Petter Barg og Ronny Yttrehus. Sistnevnte er travelt opptatt på veien med Unni Wilhelmsen og Thom Hell – og Josefin Winther – denne sommeren og høsten. Og han har de siste årene vært fast gitarist i bandet til Sol Heilo.

HUSBANDS: The Husbands stiller med sedvanlig godt humør. Vi gjør oppmerksom på at dette bandbildet er tatt før koronasituasjonen. Og de stiller med korrekt avstand til hverandre og publikum under Heroes 3.

Underholdningsvogna

De to siste årene har støttekonserten Heroes samlet inn penger til et musikkprosjekt i flyktningeleir i Libanon. I fjor var det Inn på tunet-tilbudet til narkomane i Ullensaker som fikk penger.

I år er det konseptet Underholdningsvogna som nyter godt av pengene samles inn. Ambisjonen er at disse skal spille og synge for demente her i Ullensaker.

Underholdningsvogna har i flere år produsert og turnert med ulike forestillinger for en stadig voksende publikumsgruppe. Forestillingene har musikk i sentrum, men inneholder også en god porsjon teater og humor samt flotte kostymer og kulisser. De ulike forestillingene er tilrettelagt for kulturhus, institusjoner og foreninger, så ingen scene er for stor og ingen stue er for liten.

Les mer om Underholdningsvogna ved å trykke HER

 

UNDERHOLDNINGSVOGNA: Pengene fra støttekonserten Heroes går uavkortet til å sende konseptet Underholdningsvogna ut for å underholde demente i Ullensaker. 

Musikk og demens

– Alle kjenner noen som er berørt av demens, være seg som partner, familiemedlem eller at man kjenner noen med demens i familien, sier Vegar Storsve, som selv har dement far på institusjon her på Jessheim. Og besøkene går gjerne med til å spille musikk sammen.

– Det er ingen tvil om at musikk øker livskvalitet og sprer glede, og vi synes at det er et flott formål å samle inn penger til gjennom støttekonserten i Kulturbanken søndag 1. november, sier Tore Kværner.

– Hvis det viser seg at konserten blir raskt utsolgt, så setter vi opp ekstrakonsert, avslutter initiativtakerene.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.