Connect with us

Byutvikling

Dette kan togpendlerne på Jessheim bare drømme om

Avatar

Published

on

Leirsund stasjon har 10 benker der togpendlerne kan sitte. På Jessheim stasjon er det en benk på perrongen. Og slik vil det forbli.

Det er i hvert beskjeden Jessheimpuls har fått fra Bane Nor sentralt.

Nesten 6.500 personer pendler med hovedbanen på strekningen Eidsvoll – Oslo daglig. Nøyaktig hvor mange av disse som pendler fra Jessheim stasjon har ikke Jessheimpuls klart å finne eksakte tall. Men faktum er at det er mange.

Pendlertall fra en rapport fra 2016.

En engasjert leser av Jessheimpuls spør hvorfor det er slik at Jessheim kun har en benk (det er i tillegg to benker inne i det lille venterommet) for togpendlerne å benytte seg av, mens det for eksempel er satt ut 10 moderne benker på Leirsund stasjon?

Jessheim stasjon har en benk på deling til alle pendlerne. Frustrerende, sier en leser til Jessheimpuls.

– Frustrerende

– Dette er ganske frustrerende for oss med vonde rygger og slitne bein, skriver leseren i sitt tips.

På Leirsund er det god plass til benker både inne og ute

Bane Nor

– Ja, hvorfor er det slik?

– Det var tidligere flere benker på Jessheim stasjon, men i den senere tid, og etter hvert som flere av benkene har blitt utsatt for hærverk og blitt brukt som tilholdssted for rusmisbrukere, har vi valgt ikke å erstatte dem, sier Kristin Paus, kommunikasjonsdirektør i Bane Nor.

Bedre plass på Leirsund?

– Når det gjelder Leirsund stasjon, har denne stasjonen venterom med tak. Her er det god plass til benker både inne og ute, utfyller kommunikasjonsdirektøren i Bane Nor videre.

På Jessheim har sykkelparkeringen tak, og det flere som mener at det er god plass til flere benker på stasjonsområdet.

Leirsund stasjon sitter godt i det. 10 benker til pendlerne.

Politikerne stusser

Det politiske miljøet i Ullensaker opplever denne. holdningen fra Bane Nor som forunderlig, og det er grunn til å tro at siste ord nok ikke er sagt i denne saken.

Bane Nor må ha fått solstikk

Tom Staalhe (Frp)

– Her må Bane NOR ha fått solstikk. De kan ikke argumentere på denne måten, er ordfører Toms klare tale.

–  Jessheim er en by med mange pendlere som bruker tog. Da har Bane NOR et fordømt ansvar å legge til rette på stasjonsområdet. Jeg skal forfølge denne saken ovenfor Bane NOR.

Benker å sitte på burde være en selvfølge

Eyvind Schumacher (Ap)

– Vi bør kunne forvente at de som pendler kan gjøre dette fra et hyggelig område, og da burde benker å sitte på og varmestue være en selvfølge, sier Aps Eyvind Schumacher.

– Lite innbydende

– Jessheim stasjon er “kald” og lite innbydende. Et bedre byrom ved stasjonen ville forbygge hærverk og uønsket adferd. Vi behøver gode benker, venterom og tilhørende faseliteter, sier Senterpartiets Lars Halvor Stokstad Oserud.

– Selvsagt må vi ha benker på stasjonen i Jessheim by. Noe kan sikkert gjøres nå og så se på mer investeringer i lys av den helhetlige planen for området, sier KrF-representant Lise Kragset Furuseth.

Selvsagt bør det være bedre tilbud om sitteplasser

Lars Egil Berg

– Selvsagt bør Bane Nor ha et bedre tilbud om sitteplasser også på Jessheim stasjon. Ser at det andre steder er satt opp benker i rent metall som er boltet fast. Disse er det ikke lett å drive hærverk på, sier Senterpartiets Lars Egil Berg.

Det politiske miljøet kommer til å følge opp dette med Bane Nor, for dette vil ingen i det politiske miljøet sitte og se på.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.