Connect with us

Kommentar

E16-initiativ til etterfølgelse

Avatar

Published

on

RAPPORT

Organisasjonen “Nei til ny E16 i Ullensaker” sitt forsøk på å folkeliggjøre prosessen rundt ny motorvei gjennom Ullensaker var langt på vei vellykket. Litt strammere regi og litt kortere seanse, så er vi der.

Jessheimpuls velger anmeldersjangeren i et forsøk på å beskrive det som skjedde i Kulturbanken i går kveld. Et første politikermøte i regi av en organisasjon – som har tatt standpunkt om at de ikke ønsker ny motorvei gjennom kommunen – bidro langt på vei til å gjøre temaet om ny E16 gjennom kommunen forståelig for dem som ikke har et spesielt engasjement i denne saken.

Ambisjonen var å få tydelige svar fra alle de politiske partiene i Ullensaker, om hvor de ønsker at ny motorvei skal legges. Det svaret fikk ikke Eva Hodneland, Roar Stene Granlund eller noen av de andre i gruppa som har tatt eierskapet i denne saken – eller som er mest ivrig i tjenesten  i denne saken.

Det er for tidlig i prosessen for å ta et endelig standpunkt allerede nå. Det var beskjeden fra politikerne våre til dem som så sendingen på Facebook.

Det ble redegjort for hvorfor det ikke er tatt stilling til endelig standpunkt (folk kan se sendingen i reprise for å få konkrete begrunnelser), men vi bet oss merke i forsøket på å formidle standpunkter og argumenter på en forståelig måte.

Det skal både initiativtakere og politikere har ros for. Og kanskje var dette et første steg i å nå ut til flere innbyggere med politiske diskusjoner?

For det kan se ut som om hele debattklimaet blir noe mer konstruktivt – i hvert fall fikk vi som så på inntrykk av det – når det inviteres til diskusjon om ett konkret tema?

I den daglige lokalpolitikken er det ofte sakslister som er like lange som en eventuell ny E16-trasè, og vi som hørte på fikk inntrykk av at det ble gjort et ærlig forsøk på å formidle standpunkter på en forståelig måte, og det ble gjort forsøk på å være konstruktive og tydelige i debatten mandag kveld.

Så får vi heller bære over med at seansen ble litt i lengste laget mot slutten.

Det kan hende at neste seanse – for det bør vel bli en neste seanse? – skal strammes noe inn i lengde og antall spørsmål som legges på bordet?

Det er på sin plass å rose initiativet, og det er på sin plass å rose viljen til å nå ut til dem som hørte på – rundt 150 personer i tallet.

Så er det opp til hver enkelt borger å sette seg mer inn i denne saken, for den er åpenbart viktig for lokalsamfunnet vårt.

For viktig til at vi ikke leser oss opp på prosessen.

Og det kan man gjøre ved å TRYKKE HER.

Eller man kan kontakte lokalpolitikerne direkte. De oppfordrer til det.

https://jessheimpuls.no/jp/2020/11/02/far-vi-tydelige-e16-svar-i-kveld/

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.