Connect with us

Abonnenter

Eksepsjonell utstillingshelg i byen vår

Avatar

Published

on

I helgen kan vi fråtse i kunst i Jessheim by. Romeriksutstillingen åpner lørdag, og Galleri Egil åpner søndag. Det er bare å la seg begeistre.

For tredje året på rad har Ullensaker kunstforening ansvaret for den prestisjetunge Romeriksutstillingen, med kunstforeningene i Nes og Lørenskog som gode samarbeidspartnere.

– Responsen avdekker med all tydelighet en sterk skapertrang og uttrykksevne og en økende interesse for å delta, sier Marit Lødemel.

BAKKEMANNSKAP: Marit Lødemel og Roald Nilsen i Ullensaker kunstforening har vært bakkemannskap og logistikere underveis i prosessen. De gleder seg til utstilling. 

– Når vi da også tar med i betraktningen at besøket alltid er meget godt, så er det hevet over enhver tvil at Romeriksutstillingen 2021 rager høyt blant årets kunstbegivenheter på Østlandet.

Lokale kunstnere

Vi er så heldige å ha lokale kunstnere representert på denne utstillingen. Disse er Britt Tveter (foto), Nikolina Labor (digital art) Patrik Janczukowski (tegning), Frøydis Myhre (tekstil), Demie Aas (andre teknikker), Britt May Havnerås (maleri), Anne Kristin Jansen (maleri) og Einar Andreas Larsen (maleri).

Kvalitet

Juryeringen har vært anonym. Dermed har etablerte kunstnere og amatører deltatt på like vilkår om å passere juryens ekstra trange nåløye.

– Mangfold og kvalitet har vært viktige stikkord for juryen. 142 kunstverk med representasjon i alle kategoriene utgjør Romeriksutstillingen 2021, sier Lødemel.

Romeriksutstillingen har vokst seg stor, og uten et økonomisk samarbeid mellom Viken fylkeskommune, Ullensaker kulturråd og Nes og Lørenskog kommuner hadde den ikke latt seg gjennomføre.

Det samme gjelder den omfattende dugnadsånden fra medlemmene i alle 3 kunstforeningene i arbeidet som kreves for å gjennomføre utstillingen.

Romeriksutstillingen åpner 14.00 lørdag, altså 9. oktober.

Galleri Egil

SPENT: Egil Nyhus får stiller ut 40 tegninger på Villa Sole. Sånt blir det fotografering av. Romerikes Blad danderer sirlig et motiv som skal brukes i avisen. 

Og skulle kunsthungeren vedvare inn i søndagen, så skal du vite at tegner Egil Nyhus har fått sitt eget rom – Galleri Egil – inne på ærverdige Villa Sole.

Det blir formell åpning av galleriet søndag klokka 10.00, og det er ingen ringere enn kultursjef Jon Henrik Solhei som foretar den prestisjetunge snorklippingen.

40 tegninger fra Egils hånd og hode er hengt opp, og de som har fått stikke nesa innom galleriet kan fortelle om en levende og leende – og fargerik – utstilling.

Litt som kunstneren sjøl, for å si det på den måten.

PS! Virvelvinden Hans Petter Trondsen (det vordende Handlingspartiets ansikt utad) stiller med fersk bakst på Villa Sole søndag.

Det blir en strålende kunsthelg i Jessheim by.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.