Connect with us

Jessheimdagene

En helaften med spennvidde

Avatar

Published

on

Fredagskonsertene i sentrum byr på et imponerende sjangerspenn i fire himmelretninger. Og det lukter oppholdsvær og trivelig stemning.

Den første gode nyheten er at det ligger an til oppholdsvær utover dagen og kvelden, melder yr.no, og bare det borger for en fin kveld.

På konsertfronten rulles det i gang fra 18.30 på amfiscenen. Der står lokale Lo-Fi Voodoo på scenen med det som beskrives å som en slags storbyrock med sleng i buksene og fersk åkerjord på skotuppene. Lo-Fi Voodoo er for de lokalt musikkinteresserte et band som steg opp fra asken til The Men They Couldn’t Shave.

https://youtu.be/6bGBxQ4edV0

Bernhoft

Allerede 19.30 står nittedøl Bernhoft på scenen med sin dynamittladning av soul, funk og rock. Drøyt 10 år etter at han ga ut sitt første soloalbum, så høster han gode kritikker for albumet “Humanoid”. I begynnelsen av solokarrieren var det Bernhoft solo som herjet i både Norge, Europa og USA. I 2019 har han med seg bandet The Fashion Bruises, og de som har sett denne besetningen live forteller at det vanskelig å stå stille. Foten går automatisk, og det er en kjensgjerning av Jarle Bernhoft skriver melodier som fenger og drar folk med seg inn i en tilstand der hoftene sliter med å holde seg i ro. Det skal dog legges til at Bernhoft reiser rundt med en mer rocka versjon av seg selv og sitt univers. Jessheim kan uansett glede seg.

Rare onkler

Haldens – kanskje landets – trolig rareste besetning finner vi bak navnet Onkel Tuka. Bandet gjester Jessheim for tredje gang, og Jessheimpuls garanterer at du kommer til å smile, le, danse og rope på Jesus i løpet av konserten som begynner 21.00 på amfiscenen.

Bandet beskrives slik: Onkel Tuka fra Halden er de musikalske geriljakrigerne som gjennom drøyt 20 år har kokt sammen sitt helt egne musikalske univers. I et øde veikryss der punk møter rock, country og gospel og bluegrass, har bandet tatt, plukket, stjålet og funnet på de ingrediensene de behøver for å lage akkurat sin musikk.

Slik så det ut i Odalen for et par uker siden. Da gjestet Onkel Tuka Audunbakkenfestivalen. Folk ble frelst i Odalen. Forbered deg på at det samme kan skje med deg, sier frontmann Håkon Ohlgren.

Vestkyst-vibber

Amerikanske Lissie har gjestet Jessheim tidligere, så langt tilbake som i 2014. Den gang skrev undertegnede dette i en anmeldelse til terningkast 5 i Romerikes Blad:

“Det er ett eller annet med hennes hverdagslige sjarm, hennes sløye scenepersonlighet, et suverent band bestående av trommer, bass, keyboard og Lissie selv på gitar og et knippe fengende låter som er lette å like – uten at det går på bekostning av kvaliteten.”

“Og hun tar oss med til den amerikanske vestkysten med låtene sine; de er vanskelige å sjangerbestemme, sangene til Lissie. Det er folk, rock, pop, funk og en suppe full av ganske deilige musikalske ingredienser. Litt som Lissie sjøl. I den vevre, intense skikkelsen på scenen ser vi litt Øystein Greni, litt Chris Robinson i The Black Crowes, litt Joni Mitchell, litt Neil Young og mye fritt vesen. Det er noe befriende med å oppleve en artist som gjør det bra kommersielt uten at det går på bekostning av integritet eller håndverket hennes.”

“En fullsatt storstue kjenner vinden fra highway1 på den amerikanske vestkysten ruske oss i håret. Vi smiler når vi får en følelse av at de fire på scenen står og jammer i sin egen garasje eller kjellerstue. De er avslappet, samkjørt og har så lave skuldre som gode og samspilte musikere kan ha. Lissie er et lite stykke frihet. Og det var gudskjelov utsolgt denne kvelden.”

Det er med andre ord ingen grunn til å sitte hjemme denne salige fredagskvelden. Billetter finner du her, og møt opp til konsertstart, er oppfordringen.

BILLETTER HER

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.