Connect with us

Folk

Fornøyd med juletrefangsten

Avatar

Published

on

Ole H. Skolt er fornøyd med årets juletrefangst foran rådhuset og på torget i sentrum. 

Torsdag morgen var kommunens løypekjører, juletrejeger og altmuligmann Ole H. Skolt på plass foran rådhuset med det årets juletre.

En 12 meter høy gran skal snart stå pyntet og flott på rådhusplassen. Og i løpet av dagen kom også var også juletre nummer to på plass på torget i sentrum.

BUDSJETTLEKKASJE? Det var vått på rådshuplassen, men det er ingen grunn til å tro at det handler om budsjettlekkasjer fra rådhuset. Der er det på papiret lite å rutte med og temmelig tørt.

– Responsen har vært veldig god etter at jeg la ut forespørsel på Facebook om noen ville donere bort årets juletre, sier Skolt.

Morgenstemning

– Hvor fant du det?

– Dette hentet vi på Råholt tidlig i morges.

– Huff…?

– Det får stå sin prøve at vi måtte til Eidsvoll, smiler Skolt.

FORNØYD: Roar Rødfoss måtte forevige årets juletre han også. Sammen med Ole H. Skolt sørger han for julestemning for store og små i Jessheim sentrum i år også.

Etter intens jobbing med motorsag, så skvatt årets juletre på plass i den permanente juletrefoten. Roar Rødfoss var med på moroa, og duoens dans rundt treet ga assosiasjoner til gang rundt juletreet og rett og slett fornemmelsen av juletrefest. Men nissen så vi ikke noe til denne tidlige formiddagen.

To trær

– Hva nå?

– Etter lunsj skal vi nord for sentrum for å hente et annet tre. Det skal stå på torget ved Jessheim storsenter, sier Skolt.

JULETREFEST: Ole Skolt og Roar Rødfoss beveget seg grasiøst rundt årets julegran på rådhusplassen. Vi fikk nesten følelsen av å være på juletrefest med gang rundt juletreet.

Julegateåpning

Den offisielle åpningen av julegata samt tenning av lysene på juletreet er søndag 1. desember. Her er programmet for den som vil ta med seg barna og bidra til liv i Jessheim sentrum:

Kl 1615: Ullensaker Janitsjar skaper god stemning med musikalsk underholdning på Rådhusplasssen. Smak på Ullensaker Lions deilige julegløgg i Passasjen Lykter til Nissetoget: Vi oppfordrer alle om å ta med deres egne lykter eller Lucialys til Nissetoget og Julegatetenningen. Om dere ikke allerede har, kan dere få kjøpe elektriske lys i Passasjen (50,- hvor inntekten går til Frelsesarmeen).

Kl 1700: Avmarsj Nissetoget fra Rådhusplassen. Nissetoget ledes av Jessheim Hovin Mogreina skolekorps. Marsjrute: Rådhusplassen – Furusethgata til Jessheimkrysset – Storgata. Der blir det stopp og nedtelling til tenning av julegata. Toget oppløses og arrangementet fortsetter på Rådhusplassen.

Kl 1730: Arrangementet på Rådhusplassen starter. Det blir gang rundt juletreet med underholdning, før alle er med og roper på julenissen.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.