Connect with us

Kultur

Helg for nye tradisjoner

Avatar

Published

on

Blodomløpet for andre gang og Musikkfest Jessheim for aller første gang. Nye tradisjoner er i ferd med se dagens lys i byen vår. Og fotballdamene kapret nytt poeng i helgen.

Folk i sirkulasjon i sentrumsgatene tok for seg av det som ble servert av musikk fra fire scener i Jessheim sentrum i helgen, og kulturarbeider Arnfinn H. Algarheim og de andre som har jobbet hardt for å få til musikkfesten går nok smilende inn i evalueringsmøte mandag morgen.

Kultur i gatene

Kulturetaten har tatt på alvor at byutvikling også handler om å bruke gatene, og å synliggjøre kulturen. Musikkfesten var ett av fire arrangementer i 2019 som tar opp i seg akkurat det. De tre andre er:

  1. Kulturnatt Øvre Romerike – for å synliggjøre kulturaktiviteten i regionen Øvre Romerike. Kulturnatt er i samarbeid med de andre kommunene her oppe (Nes, Hurdal, Gjerdrum, Eidsvoll og Nannestad), og datoen er lørdag 12. oktober. Les mer her: Kulturnatt
  2. Friluftslivets uke – fra i år erstattes Folkehelseuka av Friluftslivets uke, og kommunen ønsker alle lag og foreninger med på laget. Datoen er lørdag 31. august. Mer info: Friluftslivets uke

– Erfaringene gjennom dagen har vært godt, så får vi se hvordan vi legger opp løpet for neste år, sier Algarheim, som var i ferd med å runde 30.000 skritt på skrittelleren sin da Jessheimpuls sugde tak i ham.

600 til start

600 stilte til start i Blodomløpet oppe ved LHL-sykehuset. Mye tyder på at også dette arrangementet får blodet til å bruse og folk til å møte opp og delta.

BILDER: En liten bildeserie fra musikkdagen og annet her.

Uavgjort for damene

Damelaget til Ull/Kisa tok med seg et nytt verdifullt poeng mot Sarpsborg 08 i helgen, men det er ikke fritt for at jentene følte seg litt snytt for 3 poeng etter å ha ledet med to mål.

Slik oppsummerer trener Jan Åge Leonsen kampen:

– Vi sitter igjen med en følelse av at det var surt å ikke ta alle 3 poengene etter å ha ledet med 0-2 borte mot Sarpsborg 08. Når vi vet at sarp er et lag som satser på opprykket denne sesongen, forteller det oss at vi har gjort en meget god kamp.

– I første omgang lykkes vi gjentatte ganger både med den offensive samhandlingen og med omstillingsarbeidet etter balltap. Som gir oss flere gode målsjanser. Vi scorer to mål som følger av et aggressivt, kollektivt press hvor vi fremprovoserer feil hos motstander. Vi klarer dessverre ikke å gjenskape 1.omgangen de siste 45. Og får et massivt press fra Sarpsborg de første 15 minuttene av 2.omgang, hvor de også lykkes med å utligne.

– Vi får noen muligheter til å ta med oss alle 3 poengene etter dette, men når vi ser matchbildet etter 90 min er 1.poeng et godt bilde av kampen.

Jeg vil trekke fram Ingvild A. Vik som dagens Kisa-jente. Hun har flere viktige inngripener i dag som gjør at vi kan ta med oss et poeng hjem til Jessheim. Også Marthe Wamgen som får sine første minutter i 2.div for damelaget etter en god periode med hospitering fra rekruttlaget.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.