Connect with us

Folk

Helgen byr på lokal live-musikk

Avatar

Published

on

Bluesmannen Eric Slim Zahl kommer hjem til Jessheim i kveld, og lørdag er det spilloppmakerne i The Husbands som igjen byr opp til fullt hus i Kulturbanken.

Kortreist er ofte synonymt med godt oppmøte når det kommer til musikalske begivenheter her i Jessheim by. Det viser seg gang på gang, og da er det ingen bakdel av Stavanger-baserte Eric Slim Zahl tråkket sine barne- og ungdomssko her i sin oppvekst.

Slim Zahl hadde visstnok ei rimelig bra slegge som Ull/Kisa Håndball nøt godt av gjennom mange år også. Slim Zahl kommer med andre ord hjem til sine egne i Kulturbanken i kveld.

– Det er alltid litt spesielt å komme til Jessheim. Det er jo her jeg hadde ungdomstiden min og jeg føler det litt som å komme hjem, sa Eric Slim Zahl før han spilte på Jessheim forrige gang.

Hva kommer han med? Presseskrivet lover en miks av drivende blues, rock ́n roll, jump blues og blues-a-billy. Og de som har sett Eric i konsertform vet at det blir god stemning og en underholdende aften. Eric Slim Zahls ambisjon er å videreføre den deilige lyden av 50-tallet, fremført med dagens trøkk.

BILLETT HER

Husbands lørdag

The Husbands trenger for så vidt ingen nærmere introduksjon, for du kan ikke unngå å ha fått med deg denne gjengen i en eller annen sammenheng.

Lørdag er Vegar Storsve og kompani tilbake i Kulturbanken, og med seg på laget har de trombonist Frank Bastrup Olsen fra Danmark.

– For å komme vår gjest i møte har vi valgt et repertoar uten tekster for å unngå for mange språklige misforståelser. Frank har dessuten det største og blankeste hornet, og vi har valgt musikk med et begrensa antall akkorder for å minimere surr der også, heter det i en skøyeraktig pressemelding fra bandet.

Ensemblet går på scenen 16.00, og billett finner du ved å TRYKKE HER

Fabelaktig utstilling

Vi minner om at det er siste helg for utstillingen til Sigrun Werner og Nina Dahl i Galleri Jessheim, som holder åpent fra 12.00 til 16.00 lørdag og søndag.

Werner jobber med store tegninger som hun lager med blyant, og det anbefales virkelig en tur innom galleriet for å se denne kunsten.

Kunstneren selv beskriver prosjektet slik:

“De siste årene har jeg jobbet med et stort kunstprosjekt inspirert av mennesker, dyr, landskap og kultur i Afrika.  Kunstutdannelsen min har jeg fra to ulike kunstskoler i Oslo, et opphold i Italia, og fem år i lære hos kunstner Jan Valentin Sæther, tidligere professor på figurativ linje på Statens Kunstakademi.”

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.