Connect with us

Folk

Jessheim Telegrambyrå rapporterer

Avatar

Published

on

HELGEPULS/KOMMENTAR

Uken vi legger bak oss rommer så mye at rapporten er nødt til å oppsummeres i telegramversjon.

Det er to stikkord som stikker seg fram i denne ukas oppsummering: folks evne til å bidra og fokus på Jessheim som sted. Begge deler er bra, og begge ingredienser er nødvendige for at det ikke skal bli stille i gatene og stillstand i utviklingen av stedet vårt.

Folks bidrag og Jessheim som sted

Vi skal være litt forsiktige med å ta ordet byutvikling i vår munn absolutt hele tiden, for vi kan risikere å irritere dem som går og flytter på nips mens de venter på favorittprogrammene sine på fjernsynet eller Netflix.

TIL UNGENE: Ida Kristin Nilsen (t.v.) og Lasse Aleksander Nilsen kunne denne uka overrekke en sjekk på 20.000 til Siri Fuskeland Hafsteen og stiftelsen Sykehusbarn. Pengene ble samlet inn under Barnefestivalen på Jessheim i juni. 

Barnefestivalen

Vi skynder oss derfor å rette oppmerksomheten mot arrangørene av den årlige Barnefestivalen i Jessheim sentrum, en festival som i juni i år ble arrangert for 11. gang av barneidealistene Lasse Aleksander og Ida Kristin Nilsen.

Barnefestivalen lever

LES: Gleder seg som barn til festivalhelg

Og denne uka overrakte de to Lekia-eierne (ja, vi nevner navnet på butikken fordi overskudd fra Barnefestivalen går til et godt formål) en sjekk pålydende 20.000 kroner til stiftelsen Sykehusbarn. Stiftelsen gjør barns opphold på sykehus til en mindre monoton tilværelse i form av  magiske øyeblikk i hverdagen. Vi nevner også at Nordic Garrison (Star Wars) var med på å samle inn penger.

Lasse og Ida gyver på med barnefestival i Jessheim sentrum neste år også. Med barnlig glede og pågangsmot.

Siste sjanse for “Hairspray”

KULTURHUSET: “Hairspray” går inn i de siste fire forestillingene i kulturhuset denne helgen. Foto: Tine Tronstad

LES: Fra spire til kulturblomst på fem år

Bidrar til kulturelt liv i sentrum gjør også Romerike Musikkteaterskole med sin forestilling “Hairspray” har tatt mål av seg å fylle Kong Rakne til randen gjennom uka. Det fire forestillinger igjen, og – som vanlig når det er kulturell aktivitet – så oppfordrer vi folk til å ta turen ut og bidra til lokal kultur lever videre. Uten publikum stopper kulturen, som musiker Henning Kvitnes sier. To forestillinger lørdag og to forestillinger søndag gjenstår. Billetter her: Hairspray

Fire show i helgen

Hvis vi skal forsøke å se etter et mønster i tilværelsen vår her byen, så ser vi at det er folk vi må stole på for å få liv i serken. Derfor hinter vi svakt om at Ullensaker kommune trenger flere bøssebærere til TV-aksjonen 21. oktober. Folket må tråkke til her også, altså. 15.000 husstander skal besøkes denne dagen.

Foredrag Herredshuset

Et lite frampek til slutt: Herredshusets Venner inviterer til foredragskveld om historiske Jessheim torsdag 18. oktober. Spørsmål som stilles er:

  • Hva gjør et bymiljø attraktivt?
  • Hva tenker utbyggere om møteplasser og sosiale rom rundt og mellom husene?
  • Hva skapte gode og sosiale rom tidligere?

Mer info: TRYKK HER

PS! Loppemarked på Nordby ungdomsskole i helgen er det også. Det er blitt rene folkefesten de dagene der. Korpsene er klare til å betjene kjøpesugne loppegjester. 11.00 til 16.00 begge dager.

KLARE: Loppemarked på Nordby ungdomsskole lørdag og søndag. Garantert skatter å finne der. 

Litt lite humor i Helgepuls denne gangen? Det er fordi det er såpass mye bra som skjer i byen vår. For det er i byen det skjer.

Bare spør herrene i bandet The Jam.

God helg.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.