Connect with us

Folk

Mot løsning for belastet ulykkeskryss

Avatar

Published

on

Et betent ulykkeskryss ser ut til å få en sårt etterlengtet løsning. Langvarig kommunalt og lokalpolitisk påtrykk ser ut til å betale seg.

Det er ordfører Eyvind J. Schumacher og Viken-boss Tonje Brenna som forteller til Romerikes Blad (bak betalingsmur) at det er kommet et brev med gledelig budskap fra Statens veivesen.

Der skrives det at det foreslås at krysset Jessheimvegen (fylkesvei 174) og Nordbyvegen får svingforbud til venstre.

ARMENE I KORS: Daværende opposisjonspolitiker Eyvind Schumacher tok ofte opp problemene i dette krysset i politiske møter. Han ble forsikret om at daværende ordfører var på saken. 

Dette veikrysset har – rett skal være rett – vært på agendaen til nåværende ordfører Schumacher (også som opposisjonspolitiker) og tidligere ordfører Tom Staahle.

Les Jessheimpuls sin sak fra 2018 her:

https://jessheimpuls.no/jp/2018/04/26/belastet-kryss-har-ikke-hatt-mange-nok-ulykker-enna/

Ordfører Schumacher tok i januar i år kontakt med partifelle Brenna. Hun ba om en faglig vurdering rundt hva som kan gjøres for å gjøre dette krysset mindre ulykkesbelastet.

Og nå foreligger altså forslag om svingforbud i krysset. Og hvis det ikke kommer innsigelser til dette forslaget, så ser det ut til at problemet blir løst, nesten 10 år etter at problemet ble adressert.

– Nå har vi funnet en løsning, noe jeg er veldig glad for. Dette viser at det nytter å ta opp saker med oss folkevalgte. Jeg er veldig glad for at ordføreren kom til meg med dette, sier Tonje Brenna til Romerikes Blad.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.