Connect with us

Helgepuls

Når både det ene og det andre halter…

Avatar

Published

on

HELGEPULS/KOMMENTAR

Stemmen til Ove Dønnum skal gjennom luften som ei fabrikkfløyte når han i harnisk påpekte åpenbare feil og mangler hos dommere på fotballbanen. Jeg lurer på hva han sier om prosessen rundt omkjøringsveien.

Gamle Jessheim stadion er historie. Vi sitter og lurer på når debatten om omkjøringsveien Jessheim sør-øst skal bli det samme – altså historie.

Undertegnedes år som A-lagsspiller på Ull/Kisa er fylt av gode minner og historier som bare blir bedre med årene. Dette til tross for at vi var en del av seniorfotballen i Kisa sin aller mørkeste tidsalder i bånn av det som er dagens 5. divisjon.

Det svir i øynene når vi tenker på odøren fra pissoaret på Idrettens hus, og vi husker fortsatt at vi spilte kamper med oransje vinterballer til et godt stykke ut i juni fordi sommerballene var gjenglemt på idrettsleir i Danmark.

Stemmen til Ove lød som ei farbrikkfløyte

Ove Dønnum var en meget god spiller. Teknisk og løpsvillig og engasjert. Og han var rettskaffen til fingerspissene på banen. En av de bedre historiene om Ove omhandler motspilleren som snublet i en duell og falt temmelig lett.

“Dommer, se han der later!” hørte vi stemmen til Ove hvine over stadion. For var det noe Ove ikke likte, så var det spillere som falt for lett eller jukset for å få frispark.

Det er akkurat denne historien som kommer til meg når vi leser om prosessen rundt omkjøringsveien som er planlagt i området Jessheim sør-øst.

Snurte utbyggere er lite sexy

I et brev til politikere og administrasjon i Ullensaker kommune, skrev nylig styrelederen i Skogmo Park AS på vegne av utbyggerne at de trekker seg ut av Jessheim – både nå og i framtiden – hvis det ikke snart kommer noen vedtak som gjør at de kan få ture fram og bygge ut området. Var det egentlig noen som trodde på akkurat det der? Neppe.

Når drar de fra byen?

Det politiske flertallet fattet et vedtak som styrelederen og utbyggerne ikke ønsket eller likte, og det var nesten så vi fant fram campingstolene for å benke oss til og bivåne retretten deres ut av Jessheim og Ullensaker.

Men – som Ove Dønnum uttrykte det på 80-tallet – nå ser det ut som om utbyggerne bare later som de trekker seg ut av – sett med utbyggerbriller – gullgruven Ullensaker.

Drar ikke likevel?

For nå har utbyggernes advokater sendt et nytt brev der de mener det politiske vedtaket om å utsette saken er ugyldig (det er helt sikkert flere detaljer i dette saksforløpet, men dette er grunnrisset).

Og utbyggerne har slett ikke satt seg på lasteplanet med sitt pikk og pakk for å søke lykken et annet sted likevel, tyder det på.

Hva med Guffenveien?

Akkurat hvor denne saken ender, vet vi i skrivende stund ikke. Det eneste vi vet er at det nå foreligger en politisk sak der veinavn – inkludert omkjøringsveien det strides om – skal døpes.

Men forspillet – og oppløpet til det vedtaket som foreløpig står som gjeldende – kunne kanskje være førende for potensielle navn?

All den tid det har vært litt uggen – tidvis guffen? – stemning i denne prosessen, så kunne det være verdt å foreslå “Guffenveien” som navn?

Eller hva med “Spill for galleriet aveny”? Kanskje “Advokattraseen”, “Utbyggergeipen”, Retrettpassasjen”, “Snurtestubben” kunne være noe å tygge på også.

Råkjør på folkevalgte

Men – for å være litt seriøs avslutningsvis – prosessen rundt omkjøringsveien er egentlig et godt bilde på det kjøret Ullensakers politikere og kommunens administrasjon er utsatt for i dag. Sterke krefter ligger på og vil ha sin del av kaka her oppe. Det er vel og bra så lenge de har med seg noe annet enn dårlige prosjekter og kun fortjeneste i bagasjen.

Sier de dra, så drar de vel?

Og når det svart på hvitt i brevs form skrives at “vi trekker oss ut” hvis så og så ikke skjer, ja da forventer vi faktisk at det settes handling bak ord der også. Eller mente de hoppe av i svingen?

Vi hadde et ord for sånne som bare latet og rullet rundt på banen og skrek uten å ha vondt noe sted: kjeks.

Og de ble helt sikkert smurte og fikk vondt av det også. Det får stå sin prøve.

Utbyggerpiping er verre å høre på

Vi hadde vår egen dommer på laget. Fabrikkpipen fra Karisvingen sa fra i glatte ordlag.

Så fikk vi heller leve med pipingen i ørene etter at Ove hadde sagt sitt.

Pipingen fra spurte utbyggere er verre å høre på.

Ulv, ulv, er også et uttrykk…

God helg.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.