Connect with us

Konsert

Rekrutteringsfest og korpskonsert

Avatar

Published

on

skolekorpsene har hatt skikkelig oppsving i rekrutteringen de siste tre årene. Og til helgen er det festkonsert i Kong Rakne.

Det ble blåst og slått rytmer til den store gullmedaljen i helgen. Da jobbet Jessheim, Hovin og Mogreina skolekorps disiplinert og innbitt med repertoaret til festkonserten i kulturhuset. Det samme gjør Kløfta skolekorps og Ullensaker skolekorps, som begge er en del av festkonserten til alle skolekorpsene i kommunen.

– Det gror godt?

– Vi har hatt tre gode år med rekruttering, med mellom 20 og 50 nye aspiranter hvert år, sier Karianne Kjos Ødegård om jobben som er gjort med tanke på å få friskt blod inn i den musikken som har lange og stolte tradisjoner i Ullensaker:

  • Hovin musikkorps er 60 år nå i 2019
  • Jessheim skolekorps er 50 år i 2020
  • Mogreina skolekorps var 60 år for et par år siden.

 

Og visste du at Ullensaker janitsjarkorps var det aller første korpset i fylket? Janitsjaren er en sammenslutning av tre likeverdige korps: Borgen Musikkforening, Kløfta Hornmusikk og Ullensaker Musikkorps. Borgen Musikkforening var stiftet i 1886.

Ullensaker Museum skal ha åpning på en helt ny korpsutstilling 12. mai i år, og der skal historien til de sju nåværende korpsene samt drillkorpset presenteres – i tillegg til den tunge korpshistorien i distriktet.

– Hvorfor er korps viktig, Karianne?

– Jeg vil først og fremst si at det er samholdet og det å skape noe sammen med andre på tvers av kjønn og alder som er det store med å spille i korps, sier damen som selv begynte i korps som 6-åring.

– Det er plass til alle, og man øver på noe fra begynnelsen av som blir bra til slutt. Det håper vi festkonserten i Kong Rakne blir et bevist på, sier hun om konserten som begynner 17. 00 søndag 10 februar.

På Nordby ungdomsskole øver juniorkorpset hardt og målbevisst. Og selv om en og annen tone tar en avstikker til høyre eller venstre, så hørtes det ut som om musikantene er i rute. Det blir også premiere på et helt nykomponert stykke for slagverk denne dagen.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.