Connect with us

Jessheimdagene

Siste headlinere på plass til Jessheimdagene

Avatar

Published

on

Programmet til Jessheimdagene er fullbooket med signaturene til Erlend Ropstad og hardtslående The Dogs. Med det er 13 konserter på plass. 

Sørlendingen Erlend Ropstad returnerer til Jessheim etter det som omtales som den beste konserten i Kulturbanken Kreti & Pleti denne våren. Jessheimdagene blir den andre festivaljobber i vårt område for Ropstad denne sommeren. Den andre jobben er intet mindre enn hovedscenen på Øyafestivalen i begynnelsen av august.

LES: Øya-headliner til Jessheim

Et varp

Det er med andre ord et varp å få ham tilbake til Jessheim, er beskjeden Jessheimpuls får fra arrangørene.

Kristopher Schau og hans hardslående The Dogs kommer til Jessheimdagene for å avslutte den lokale kvelden for lokale band og artister onsdag 14. august. Konserten er gratis, og den er et samarbeid mellom Jessheim storsenter og Ullensaker kommune.

– Vi ønsket oss et band både unge og voksne kan risikere å like, og da The Dogs kom opp ønsket vi å gå for dem, sier Arnfinn Algarheim i Ullensaker kommune, som synes dette blir et tøft punktum på den lokale bandkvelden på torget.

Festivalpass i salg

Det inviteres til 11 utekonserter i Jessheim sentrum i løpet av Jessheimdagene. I tillegg blir det klubbkonserter i Kulturbanken og på Torget pub, og gratiskonsert med The Dogs og lokale band.

– Et begrenset antall festivalpass er i salg, og det er fortsatt noen igjen for den som vil gjøre en god handel og vet at de skal konsumere mange konserter i løpet av Jessheimdagene, sier Frode Larsen hos arrangørene. Festivalpasset er arrangørenes tiltak for å belønne dem som kjøper billett tidlig.

FESTIVALPASS HER

Perlerad av konserter

Arrangørerene beskriver årets konsertprogram som en konsertserie med spennvidde, og med noen overraskelser på toppen.

– Vi ønsket oss en utenlandsk artist i år, og vi føler at amerikanske Lissie er et godt valg, sier Tore Kværner.

Lissie har spilt på Jessheim tidligere (den gang i kulturhuset) til veldig godt terningkast, og det var der Kværner fikk øynene opp for den amerikanske folk-rockeren.

Øya og Jessheim

– Favorittbookingen i år?

– Helheten i programmet er blitt veldig god og med variert musikalsk uttrykk, men det er jo ekstra morsomt å få Young Neils hit på sommeren. De holder egentlig kun noen konserter før jul, men i år klarte vi å booke dem til Jessheim. Det er vi stolte av, sier Frode Larsen.

– Og så er jeg veldig fornøyd med at vi får Erlend Ropstad tilbake til Jessheim etter den konserten han og bandet leverte i Kulturbanken tidligere i vår, sier Tore Kværner.

– Han spiller bare Øyafestivalen i vårt område i sommer, i tillegg til Jessheim. Den konserten gleder vi oss stort til!

Sol kommer

Det er tidligere bekreftet at Sol Heilo kommer til Jessheimdagene for å holde klubbkonsert i Kulturbanken. Heilo har fått en voldsom opptur etter at hun var med i fjernsynskonseptet “Hver gang vi møtes” i fjor, og i kjølvannet av dette spiller hun stort sett større konsertsteder. Men hun gjør et unntak for Jessheim, stedet der hun holdt sin første solokonsert med band foran publikum for et par år siden.

Konsertene

Konsertprogrammet for Jessheimdagene 2019 er som følger:

8. august

Sol Heilo med band i Kulturbanken – denne konserten er allerede utsolgt.

Konserten under åpningen av selve Jessheimdagene blir annonsert senere.

9. august

Ronny Aagren & His Blues Gumbo returnerer til Ronnys hjemby for – om mulig – levere en like god konsert som han gjorde forrige gang han gjestet Kulturbanken. Kjøp billett nå, for denne blir også utsolgt.

10. august

Meritterte og mye brukt musiker Jørun Bøgeberg kommer til Kulturbanken for å holde ettermiddagskonsert. Bøgeberg har spilt med mang av landets artister. Vi nevner A-ha, Trine Rein, Claudia Scott og mange andre. Han kommer til Jessheim “som seg selv”. Og det er mer enn nok. Ta turen.

Når kveldsmørket faller over Jessheim, så blir det lyden av rullende steiner i sentrum. Da kommer coverbandet Rolling The Stones tilbake til Kulturbanken. Det var god stemning sist. Det blir garantert like bra stemning i år.

14. august

Unge artister og lokale band entrer storscenen i sentrum før hardtslående The Dogs avslutter kvelden med gratiskonsert.

15. august

Eric Slim Zahl kommer tilbake stil stedet han bodde og levde i mange år. Det er blues i blodet til rogalendingen, og det bys opp til god stemning. Garantert.

Vazelina Bilopphøggers har hatt noen aktive år på noen av landets største festivaler. De har aldri gjestet Jessheimdagene. Før i år. Dette lukter moro, liv og røre.

Musikalsk hovedhelg

16. august

Fire konserter denne fredagen. Jessheimbandet Lo-Fi Voodoo åpner kvelden på amfiscenen, før det går slag i slag med Jarle Bernhoft og hans band, Onkel Tuka fra Halden og amerikanske Lissie som siste artist ut i fredagsnatten.

17. august

Siste konsertdag under årets Jessheimdager åpner med de lokale virtuoser i The Husbands, bandet som ikke gir seg før alle smiler eller tramper takten. Ettermiddagskonsert i Kulturbanken.

Dagen og kvelden fortsetter med en musikalsk perlerad bestående av fire konserter denne lørdagen: Annette Gil, Oslo Ess, Young Neils og Erlend Ropstad burde ha det i seg å få torget til å gynge med.

For mer info og kjøp av billetter konsertene: TRYKK HER

18. august

Det blir musikalske innslag i sentrum også siste søndag. Da kommer blant annet de norske deltakerne i årets Eurovision i Israel til Jessheim. Alexandra Rotan og Keino står på scenen denne dagen.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.