Connect with us

Folk

Slik sørger du for at det er du og ikke pengene dine som flyr

Avatar

Published

on

Fire minutters gange fra ankomsthallen kan spare deg for 40 kroner i minuttet hvis du skal ta drosje fra Gardermoen til Jessheim. Eller så kan du praie drosje oppe på avgang.

Drosjeproblematikken ved hovedflyplassen er nok en gang blitt et tema i lokalavisene. Jessheimpuls tillater seg å publisere en sak fra 27. april 2018 på nytt. Noen hundre meters gange sparer deg for 40 kroner i minuttet på gåturen. Her er oppskriften.

Jessheimpuls har gått opp den løypa Stig Gunleiksrud tok til orde for etter at han tre ganger vinteren 2018 har tatt drosje fra flyplassen og hjem til Jessheim.

Prisen på de tre turene – som alle var en fredag kveld – var:

  • Follo Taxi kostet 455 kroner (påslag flyplassavgift 100 kroner på taksameteret)
  • Bytaxi AS kostet 541 kroner (påslag flyplassavgift 100 kroner på taksameteret)
  • Romerike Taxi kostet 368 kroner (ikke påslag for avgift på flyplassen)

– Jeg har lært et triks som kan anbefales. Gå til SAS-hotellet (Radisson Blu) like ved og ring etter en lokal drosje her, sier  Gunleiksrud, som også har sett seg lei på sjåfører som klager på at det er kort distanse til Jessheim, eller som nekter å kjøre deg, sier Gunleiksrud.

Romerikes Blad skrev i 2018 (saken er bak betalingsmur) om sju drosjesjåfører som natt til mandag denne uken nektet å kjøre Kathrine Holm og hennes to barn fra Gardermoen til Algarheim. Holm ringte Øvre Romerike Taxi, som kom og hentet henne og barna.

En av Jessheimpuls sine lesere tipser også om at mange går opp i “andre etasje” – altså på avgang – og praier drosjer som slipper av passasjerer der. Disse drosjene er ikke innom depoet og har ikke påslag på 100 kroner, opplyser den observante leseren.

– Praier du drosje oppe så sparer du 100 kroner i flyplassavgift også. De drosjene som blir ledige oppe har ikke betalt den avgiften. Så da sparer man rundt 150 kroner, og man slipper å gå bort til hotellet, er tipset fra vår leser.

Et annet tips er å booke drosje via taxiguide.no Jessheimpuls opplyst fra bransjefolk i januar 2020.

Fire minutter

Jessheimpuls var torsdag kveld på rekognoseringstur ved hovedflyplassen, og med slentrende gange bruker en voksen mann uten bagasje drøyt fire minutter på spaserturen over til hotellet. Ved å legge differansen på den billigste og dyreste av de tre turene til Gunleiksrud – 168 kroner – så sparer du 40 kroner i minuttet ved å ta apostlenes hester over til hotellet.

Du sparer 40 kroner i minuttet

– Mitt ønske er at forbrukermakten skal komme til sin rett her, og jeg både håper og oppfordrer alle om å benytte seg av dette enkle trikset, sier Gunleiksrud, som på sitt innlegg på Facebook har fått flere støtteerklæringer og tips – blant annet at man kan ringe Øvre Romerike Taxi og bestille drosje som plukker deg opp på det nevnte hotell.

Jeg håper forbrukermakten kan brukes

1.750 kroner

Det har vært skrevet mange spaltemeter i mange aviser om drosjeproblematikken på Gardermoen; drosjer som må innom en sentral på flyplassen for å vente på sin tur i drosjekøen (derav 100 kroner påslag på din drosjeregning). Og prisene varierer sterkt. Romerikes Blad skrev i august 2017 om en drosjetur som kostet 1.750 kroner. Den turen var fra Gardermoen til Nittedal.

– Ved å unngå å bruke drosjene utenfor flyplassen kan vi som forbrukere være med og påvirke det jeg føler er unødvendige slitsomme drosjeturer med dårlig stemning, sier Stig. Han velger å ta buss til Jessheim når han har mulighet til det, men disse gangene var det sen kveld og jeg hadde favnen full av dokumenter, sier Gunleiksrud – som nå har funnet resepten på en behagelig siste mil fra flyplassen til Jessheim.

PS! Hvis du heller vil ta buss til Jessheim, så finner du rutetabellen til Ruter her.

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.