Connect with us

Folk

Spanske tilstander på Jessheim

Avatar

Published

on

Hun er ikke så glad i språkkurs. Derfor laget Gunvor Slaato like godt sin egen lærebok i spansk sammen med den spanske poeten, tegner og læreren hun traff i nettopp Spania.

Pensjonisten fra Asker har slått seg til på Jessheim (bodd på Skovly en måned) og kjøpte for seks år siden leilighet i Spania; de fire første årene kommuniserte hun på engelsk på sin ferd i spanske Estepona, men etter at hun møtte kafe-eieren Marisa, som arrangerte bokkafè så ble suget etter å lære seg spansk for stort til å la være.

– Jeg møtte Joaquin, og sammen har vi laget to bøker som tar for seg språkopplæringens kunst med han som lærer, sier Gunvor. Bøkenes titler er “Un viaje al espanol –

– Så dere laget en bok som er litt annerledes?

Egne historier

Jeg er ingen pugger

– Vi har egentlig brukt mine egne historier som utgangspunkt for læring; jeg fortalte historier til Joaquin på engelsk, han oversatte dem til spansk, og så har jeg skrevet ned historiene på spansk mens jeg har lest dem. Jeg er ingen pugger og på denne måten ble det mer lystbetont. Selve boken er laget på den måten at jeg har skrevet om undervisningen jeg fikk, og begge disse bøkene gir muligheten til å lære seg spansk. Visuelt er den laget slik at de norske setningene glir rett over i den spanske oversettelsen. Så det er veldig oversiktlig. Og så har Joaquin lagt inn noe dramatikk underveis, sier Gunvor.

Læring gjennom dikt

– Min erfaring er at denne boken er blitt til noe som kan oppfattes som lystbetont læring, sier Joaquin Gimenes Name.

– Bok nummer to da?

– Den tar utgangspunkt i poesien til Joaquin, så det blir mer en kunstnerisk tilnærming til læringen. Diktene hans er nydelige, sier Gunvor.

Frihetsfølelse

Boken passer for alle som vil lære

– Hva har du fått ut av dette?

– Vel, du står friere når du beveger deg vekk fra de områdene i Spania der engelsk er et språk du forstår. Og jeg mener jo ta du kommer nærmere den spanske kulturen ved å kunne språket.

– Hvem vil du si disse bøkene er for?

– Utgangspunktet mitt var en bok for pensjonister som ønsker å lære seg spansk, men det kan jo være at dette er en tilnærming til spanskkurs som passer for yngre folk også, sier Gunvor.

Fersk på Jessheim

– Hva synes du om Jessheim etter å ha bodd her en måned da?

– Jeg trives godt allerede. Jeg kjenner ikke så mange foreløpig, men det har aldri vært noe problem å bli kjent med folk.

– Og siste ord om boka di?

– Den er å få via Bokbasen, og jeg skal i møte med Norli om salg via dem.

– Da sier Jessheimpuls Bon voyage.

– Det er fransk, men det er greit det.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.