Connect with us

Jessheimdagene

Young Neils til Jessheimdagene

Avatar

Published

on

Den sjeldne musikalske fuglen og fenomenet Young Neils er booket til Jessheimdagene 2019. Selv Neil Young liker Young Neils.

Snart 30 år etter at Lars Lillo Stenberg og Jørn Christensen startet opp hyllestbandet Young Neils – som et nikk til Neil Young – i 1990 eller 1991, så har dette fenomenet av et coverband blitt til et eget univers og fast inngang til julen for svært mange som bor på Østlandet.

Rockefeller har vært Nordpolen og Young Neils har vært julenissens musikere hver lille julaften (og etter hvert lille lille julaften). Bandet har unntaksvis holdt konserter andre steder i Norge, men Young Neils har så å si vært å se kun på Rockefeller rett før jul.

Young Neils består Lars Lillo-Stenberg (fra deLillos) på vokal og gitar, Jørn Christensen (fra blant annet CC Cowboys og Mercury Motors) på vokal og gitar, Per Vestaby (fra CC Cowboys og Mercury Motors) på bass, Palle Krüger (fra Radionettes, Go-Go Gorilla og mange andre konstellasjoner) på trommer og Line Lockert og Live Maria Roggen på kor.

– Hvordan har dere klart å booke dem til Jessheim?

– Både DeLillos og CC Cowboys (der Jørn Christensen spiller gitar) hadde spillefri den datoen vi sendte forespørsel om, og det var et gledelig øyeblikk da vi fikk ja, sier Bjørn Terje Bråthen i Artistguiden. Han er sammen med Frode Larsen med og booker artister til Jessheimdagene.

Sjeldent innslag

DOWN BY THE RIVER: Et lite eksempel på hva Jessheim kan få servert av klassisk Neil Young-kaliber men gjennom instrumentene til Young Neils.

– Hvorfor ville dere ha Young Neils hit?

– Det er for det første et band som ikke er å se på alle festivaler gjennom sommeren, så sånn sett er det litt eksklusivt å booke dem hit. Og så er det et utrolig bra band som Neil Young selv vet at eksisterer.

Tommel opp fra Neil

Dette bekreftet Lars Lillo Stenberg i et intervju med avisa iTromsø i 2016. Der sier han at han møtte Neil Young utenfor San Francisco, og at samtalen også kom inn på Young Neils. Neil Young entret også scenen ikledd en Young Neils-trøye i

LES: Falt for Neil Young allerede som 8-åring

– Et annet viktig element er at Young Neils passer veldig godt i sammensetningen totalt sett for Jessheimdagene 2019, sier Tore Kværner.

Det er allerede klart at amerikanske Lissie kommer. Det samme gjør Bernhoft & The Fashion Bruises, Vazelina Bilopphøggers, Oslo Ess og Onkel Tuka.

Lissie og Bernhoft

LISSIE: Amerikanske Lissie i studio der hun framfører sangen “Best Days” fra albumet som kom i 2018. 

LES: Lissie og Bernhoft klare for Jessheimdagene

– Og så blir det eksklusiv klubbkonsert med Sol Heilo og bandet hennes inne på Kulturbanken. Heilo er en del av TV-konseptet Hver gang vi møtes denne vinteren, og konsertprogrammet hennes er allerede i ferd med å pakke seg ganske bra. Men hun returnerer til Jessheim med stor glede. Det var her hun begynte å teste ut solo-konseptet sitt med flere klubbkonserter for drøyt to  år siden.

– Det jobbes med å booke klubbprogrammet på Kulturbanken, og der kommer det flere navn etter hvert, sier Kværner.

Sol spilte også under Jessheimdagene 2018. Anmeldelse her.

SOL PÅ JESSHEIM: Video fra åpningen av Sol Heilos konsert under Jessheimdagene 2018.

Festivalpass i salg

En håndfull festivalpass ble rett før jul lagt ut for salg, og responsen har ifølge arrangørene vært bedre enn tidligere år.

– Vi ønsker å belønne dem som kjøper billett i form av festivalpass tidlig. Det er mange konserter for pengene for den som velger festivalpasset, sier Frode Larsen.

Billetter her

– Er dere ferdige med å booke artister til Jessheimdagene 2019 nå?

– Vi jobber med de siste bitene i puslespillet, og vi ser etter lokale artister som kan passe inn i helhetsbildet. Årets bookinger er varierte og gode etter våre begreper, og vi håper publikum synes det samme, sier Frode Larsen.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.