Connect with us

Abonnenter

Alvorstynget stemning i kuttmøte

Avatar

Published

on

Stemningen var alt annet enn lystig da kutt i stillinger ble diskutert politisk tirsdag ettermiddag. Senere i uka skal også kutt i SFO-ansatte på sakskartet i hovedutvalget for oppvekst. 

Kommunedirektør Erling S. Kristiansen redegjorde for den kommende prosessen da administrasjonsutvalget samlet seg til diskusjon om framtidige kutt tilsvarende 20 millioner kroner i 2024 tirsdag ettermiddag.

Uro

URO: Martha Elise Gabrielsen og Erik Hajum representerer de ansatte i denne prosessen. De melder om uro blant de ansatte i forbindelse med kuttprosessen som nå er i gang i kommunen.

Tillitsvalgte i kommunen kommuniserte at det er stor uro blant ansatte i Ullensaker kommune, og den politiske opposisjonen – ved Senterpartiet og Arbeiderpartiet – tok til orde for at den kommende nedbemanningsprosessen handler om politiske skillelinjer samt det ble varslet støy i offentligheten med et håp om å stoppe denne prosessen – eller i hvert fall redusere det varslede beløpet som skal kuttes i løpet av 2024.

– Politisk bestilling

– Dette er en ren politiske bestilling, og det er trist at vi sitter her i dag, sa Senterpartiets Lars Halvor Stokstad Oserud, som sa at dette kommer til å ramme både ansatte og tjenestetilbudet til Ullensaker kommune.

– Dessuten går dette imot det som ble sagt fra borgerlig side i valgkampen. Da ble det sagt at det ikke skulle kuttes i stillinger, la Stokstad Oserud til.

REDEGJORDE: Kommunedirektør Erling S. Kristiansen redegjorde for den forestående prosessen der det skal kuttes i stillinger for å spare 20 millioner kroner i 2024. 

– Utfordrende

– Dette er en utfordrende situasjon, og dette påvirker folk og følelser blant de ansatte. Men vi er ikke alene om å måtte omstille oss. Hele kommunesektoren står overfor dette, og dette handler om hvor vi er og hvor vi skal, sa Fremskrittspartiets Tom Staahle.

Totalt antydes det at den kommende omstillingsprosessen vil bestå av kutt i anslagsvis 28-29 stillinger, med et ønske om at det håndteres i form av naturlig avgang.

16. februar

Kartleggingen er i gang, og i midten av februar vil kommunedirektør Erling S. Kristiansen ha skaffet seg oversikten som tilsier om det er mulig å håndtere stillingskutt i form av naturlig avgang.

– Dette viser skillelinjene i politikken som blir ført i Ullensaker. Næringsskatt på eiendom skal reduseres, og utslaget av det blir å kutte i stillinger og tjenester, sa Arbeiderpartiets Lisbeth “Bettan” Lundberg.

Bekymring

De tillitsvalgte til stede i møtet tar den politiske bestillingen til etterretning, men var samtidig tydelige på at de er bekymret for både kvalitet på tjenester samt arbeidsmiljø når omstillingsprosessen gjennomføres.

Ansatte som eventuelt blir berørt av omstillingsprosessen og stillingskutt vil på et tidspunkt bli informert om det, men per nå er det kartlegging i gang for å se hvor mye som eventuelt kan spares inn i form av naturlig avgang.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.