Connect with us

Byhistorie

Byens klubbscene markerer fem år

Avatar

Published

on

Byens klubbscene har rukket å arrangere opp mot 500 arrangementer samt blitt tildelt kommunens kulturpris i løpet av sine fem første leveår. Til helgen skal det feires i Kulturbanken. Og du er invitert.

De gamle banklokalene i enden av Storgata sto tomme noen år før dørene spontant ble åpnet i august 2015. Da ble det foretatt en liten test i forbindelse med Jessheimdagene det året.

Så ble det stille noen måneder, før dørene igjen ble slått på vidt gap 10. oktober samme år. På scenen sto Hot Club de Norvège, og offisiell snorklipp ble foretatt av Tom Staahle og Willy Kvilten i synkronisert pardans med saks og smil. På klippetidspunktet var det nemlig ikke klart hvem av de to som skulle bli ordfører og varaordfører.

STARTSKUDDET: Her gikk det offisielle startskuddet for Kulturbanken, nøyaktig 10.00 den 10. oktober 2015. Tom Staahle og Willy Kvilten klippet snor.

Mot alle odds

Behovet for en klubbscene for “kreti og pleti” på Jessheim var prekært på den tiden det ble bestemt å få til noe sånt. Gamle materialer som kunne brukes på nytt – blant annet er baren bygget på stedet av lokale snekkere, gammelt inventar som sto lagret hist og her samt lamper og annet som ble hengende igjen da butikker stengte eller ble bygget om.

 

Man tok det man hadde, og man kastet seg ut i bookingens verden. Fem år senere har Kulturbanken befestet seg som byens klubbscene nummer en, og jammen ble det ikke kulturpris i 2020 også.

Plaketten avdukes av ingen ringere enn kulturskolerektor i Ullensaker kommune Live Rosenvinge Jackson 13.00. En aldri så liten historisk begivenhet i by.

PLAKETTEN: Dette er det synlige beviset på at Kulturbanken ble tildelt kulturprisen 2020. Den avdukes lørdag formiddag.

https://jessheimpuls.no/jp/2020/01/30/kulturpris-til-kulturbanken/

Hjertebarn

– Opptellingen viser at det har vært opp mot 500 arrangementer i løpet av årene, sier Aileen Olsen Røseth til Jessheimpuls. Hun har stått ved roret og hatt en finger med i booking og arrangementer de fire siste årene, og Kulturbanken er blitt et aldri så lite hjertebarn for henne.

– Konserter i alle farger og sjangere, bokbad, debatter, utstillinger, teater, visekvelder og quiz og jazz og… jeg vet nesten ikke hva vi ikke har hatt av arrangementer, sier Aileen.

Men det som er sikkert er at både debutanter og meritterte artister har gjestet Kulturbanken; Oslo Ess, Erlend Ropstad, Amund Maarud, Sol Heilo, Honningbarna, Hilde Louise Asbjørnsen, Unni Wilhelmsen, Elg, Frode Johansen, The Husbands, Ingrid Berg Mehus, Backstreet Girls og en hel haug andre lokale og nasjonale – og noen internasjonale – artister har vært her og spilt.

GULL VERDT: Klubbscener som Kulturbanken på Jessheim er gull verdt for kulturlivet i byen. Og jeg møter alltid et dedikert publikum når jeg spiller der, sier Amund Maarud.

– Dere fikk seriøs spilleplass på Jessheim – i vårt område – der vi kunne høre nasjonale og amatører. Jeg møter alltid et dedikert publikum når jeg spiller på Kulturbanken, sier Amund Maarud til Jessheimpuls.

Dedikert publikum

– Halden-bandet Onkel Tuka har også gjestet Kulturbanken ved et par anledninger, og frontmann Håkon Ohlgren sier klubbscener som dette er gull verdt for artister og band som ikke nødvendigvis fyller kulturhus rundt om i det ganske land.

– Konsertene i Kulturbanken førte til at vi ble booket til en av de større scenene i byen deres, og så møter vi alltid et dedikert og lyttende publikum på Jessheim.

FORBRØDRING: Onkel Tuka fra Halden føler seg hjemme i Kulturbanken. Byer trenger sånne steder, sier frontmann Håkon Ohlgren. 

– For Onkel Tuka handler det om å formidle noe som ikke er striglet og forfinet. Og det rare er at de fleste ikke er så striglet som de utgir seg for å være. Det handler om kommunikasjon med publikum, og i Kulturbanken kom vi tett på. Det liker vi godt, sier Ohlgren.

Lage møteplass

https://jessheimpuls.no/jp/2020/06/11/nytt-fjes-og-flere-apne-dager/

– Veien videre for Kulturbanken?

– Etter at vi begynte med faste åpningstider nå i sommer, så er vi i startgropa med å få til ambisjonen om å være en uformell og trivelig møteplass. Vi fortsetter med faste åpningstider framover.

Åpningstidene er: torsdag fra 16.00 til 22.00, fredag fra 16.00 til 24.00 og lørdag fra 14.00 til 24.00.

Markering lørdag

Lørdag blir det feiring og markering fra 11.00. Da åpnes dørene og det serveres Kreti-vafler og annet snadder i baren.

Det formelle programmet starter 12.00, og da skal vi få høre hva bypatriot og gledesspreder Egil Nyhus har å si om stort og smått i Jessheimpraten. Han tar en prat med Jessheimpuls’ ansvarlig skrivende Øyvind Mo Larsen (undertegnede).

ENTUSIAST: Egil Nyhus er byentusiast så det holder. Han tar plass i stolen for en Jessheim-prat lørdag formiddag.

Det er gratis adgang på dagtid, og alle smittevernhensyn blir ivaretatt, sier Olsen Røseth og trivselsgeneral Leif G. Lepsøe.

Dette betyr at det settes et tak på 40 personer inne på dagtid, på samme måte som det kun legges ut 40 billetter til arrangementet på kvelden.

Resten av programmet for dagen finner du her:

Kl 11.00 – Dørene åpnes og det serveres Kretivafler.
Kl 12.00 – Jessheimpraten. Egil Nyhus slår seg ned i godstolen for en prat med Øyvind Mo Larsen.
Kl 13.00 – Avduking av Kulturprisen med Rektor for Kulturskolen Live Rosenvinge Jackson. Elever fra kulturskolen underholder.
Kl 14.00 – Historietime med Tore Kværner. Hør historien rundt Kulturbankens oppstart, viktigheten av å løfte Jessheims historie og hvordan vi må opprettholde det kulturelle i byen vår.
Kl 15.00 – Lo-Fi Voodoo spiller norske låter. Bandet prøvekjører for første gang noen av de norske sangene i prosjektet “Veiberg Kafé”
Alle arrangementene på dagtid har gratis inngang.
Kl 21.30 – Konsert med Lo-Fi Voodoo.
Denne konserten har 18 års grense.
Billetter til kveldskonsertene kjøpes på ticketco.no
https://kretiogpleti.ticketco.events/…/lofi_voodoo…

 

https://jessheimpuls.no/jp/2020/01/04/var-upolerte-kulturdiamant/

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.