Connect with us

Konsert

Gjenopplever tidenes festivalsommer

Avatar

Published

on

J0hn Jørgen Støa syntes husbandet som spilte under kulturhusets 20-årsjubileum var for bra til å legge det bort. Derfor blir det festivalfølelsen og bånn gass fredag og lørdag kveld.

– Dette er kulturhusets storsatsing i år, sier kulturhushøvding Støa til Jessheimpuls dagen før festivaldagene i Kong Rakne.

– Jeg var så fornøyd med 20-årsjubileet og det vi fikk til der, og bandet var så bra at vi bare måtte finne på noe mer med den gjengen, flirer Støa.

– Hvorfor blei det festivaløyeblikk fra 50 år tilbake?

– Jeg gikk et par runder med meg sjøl og tenkte litt, og da kom jeg på at Woodstock og Mad Dogs & Englishmen kom på film. Det er 50 år siden Woodstock-festivalen ble arrangert, så da falt egentlig resten på plass av seg sjøl, sier Støa.

Lokalt stjernelag

Støa har alltid vært veldig begeistret for Joe Cocker og Carlos Santana, og det er filmen med Joe Cocker og turneen Mad Dogs & Englishmen som er opphavet til Mad Dogs & Romerikinger.

Gjengen på scenen er Ingrid Berg Mehus, Reidun Sæther, Stina Stenerud, Eirik Jahren Røine, Wollert Krohn Hansen, Hallgrim Bratberg, Petter Barg, Martin Windstad, Tony Kirkemo, Tore Flatjord, Svenn Ove Kampesveen, Rune Wilson, Geir Gjerde og Knut Erik Paulsen.

– Det er så mange dyktige musikere og sangere på Romerike, så vi var bare nødt til å samle et knippe av dem her bos oss. Jeg mener det er viktig at vi som kulturhus går i bresjen for å løfte fram lokale krefter på denne måten.

Viktig tid

Hvorfor festet seg denne perioden seg hos så mange rent musikalsk?

– Opprøret i 1968 flommet over i mange sjangere; poesi, rocken, ungdomsopprøret og veldig mye annet. Det gjorde sterkt inntrykk på alle som opplevde den tiden, og så har musikken holdt seg. Og klærne og stilen dukker opp med jevne mellomrom. Mange har vært på jakt etter riktige klær til denne konserten, men Fretex og andre er utsolgt for de antrekkene, sier Støa.

– Hadde du langt hår selv på den tiden?

Ja, helt ned til rompa. Jeg sto til konfirmasjon med langt hår, og jeg hadde en mellomfornøyd far til bords.

https://www.youtube.com/watch?v=fe82eYRjiBU

Forberedt gjeng

Jessheimpuls svinge innom kulturhuset under lydprøvene tidligere i uka, og vi kan skrive under på at det er et solid knippe musikanter og sangere som står klare til å servere klassikere fra slutten av 60-og begynnelsen av 70-tallet til publikum.

Konsertstart er 20.00 både fredag og lørdag kveld.

Billetter finner du HER

https://www.youtube.com/watch?v=5QAF2qF4wHU

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.