Connect with us

Folk

Dukket opp med 2.000 gratis munnbind

Avatar

Published

on

Røde Kors lokalt og LHL Førstehjelp dukket plutselig opp på døra til Frivilligsentralen med 2.000 munnbind til gratis utdeling.

– Overveldende, sier Frivilliggeneral Rita Fjeld Hovden bak glassvisiret hun har stasjonert seg bak. Hun er egentlig i full gang med pynting til jul, men hun gir seg ende over bak visiret i det Kjell Vigdal fra Røde Kors entrer Pakkhuset som en helsefremmende julenisse med favnen full av munnbind.

– En gave fra LHL Førstehjelp og oss i Røde Kors, sier Vigdal.

– Kommer godt med, Rita?

– Absolutt. Det er et initiativ som pågår når det kommer til å dele ut munnbind til dem som trenger det, og det er mange som allerede har vært her og hentet, sier Fjeld Hovden.

– Men denne ladningen får garantert bein å gå på den også, sier hun.

40 matposer i uka

Frivilligsentralen er også blitt en fast leverandør av matposer til innbyggere som trenger det. Prosjektet startet opp i august i år, og nå deler Frivilligsentralen ut 40 poser med mat i uka.

– Det står handlekurver i dagligvarebutikker rundt om i Ullensaker, og jeg kan helt klart si at vi trenger mer mat inn, sier Rita.

– Mange sliter?

– Vi ser at mange sliter med å få endene til å møtes nå, så svaret er helt klart ja til at det er flere som har det tøffere nå enn i sommer.

https://jessheimpuls.no/jp/2020/08/20/nytt-konsept-for-utdeling-av-mat/

Utvidet kafetilbud

Fjeld Hovden – som nylig ble tildelt Jessheimprisen 2020 for sin utrettelige innsats for frivilligheten i Ullensaker – er oppriktig glad når hun kan meddele at det er åpne dører og utvidet kafètilbud i Pakkhuset og Høvleriet kafé nå.

– Vi har mange som kommer innom for en kaffekopp og sosial omgang. Jeg kan garantere at smittevernhensyn blir fulgt til punkt og prikke, og jeg tror dette tilbudet er veldig viktig for mange.

Pynter til jul

– Og du er i gang med å pynte Pakkhuset til jul?

– Vi trenger å kose oss litt ekstra, så vi er i gang med pyntingen, ja.

Og når det er tid for julegrøt, så skal vi ikke se bort fra at det vanker en ekstra smørklatt i midten.

– Vi setter stor pris på alle bidrag til at folk skal få det bedre. Og denne ladningen med munnbind kommer garantert godt med. Tusten takk, sier Rita.

https://jessheimpuls.no/jp/2020/10/16/rivjernet-rita-fikk-jessheimprisen-2020/

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.