Connect with us

Folk

Engasjementet lever

Avatar

Published

on

Støttekonserten “Heroes 5” klarte målsettingen med å samle inn 250.000 kroner til et musikkprosjekt for flyktningebarn i Libanon. Mest rørende var gesten fra elevene ved Jessheim videregående skole. De overleverte en sjekk på 50.000 kroner. 

Det finnes ikke noe mer forfriskende og energisk enn engasjement fra unge folk, og det var det som tok arrangørene av støttekonserten “Heroes” litt på sengen underveis i søndagens konsert.

Utenfor manus og kjøreplan tok elever fra Jessheim videregående skole regien og overrakte en sjekk på 50.000 kroner. Det var kronerulling fra elevmassen på skolen, og initiativtakerne til Heroes – Vegar Storsve, Petter Barg og Tore Kværner – ble nærmest målløse av gesten og engasjementet til den yngre garde.

– Jeg veit ikke helt hva jeg skal si, sa Vegar Storsve. Og det sa egentlig det meste der og da.

SATT UT: Vegar Storsve er alltid slagferdig med en replikk, men da han ble overrasket med en sjekk på 50.000 kroner fra elevene ved Jessheim videregående skole så ble det stille noen sekunder. Foto: Egil Kjå Nyhus

Stilfull åpning

Det var stilfulle taler og verbale innslag fra prominente gjester under søndagens støttekonsert. Ordfører Eyvind Schumacher og kunnskapsminister Tonje Brenna kastet både glans og gode ord over prosjektet – og begge to løftet fram budskapet om at empati, samhold og det å være en del av noe større enn seg sjøl er viktig i dag, være seg lokalt eller globalt.

KASTET GLANS: Kunnskapsminister Tonje Brenna var til stede under støttekonserten, og hun tok også ordet underveis i konserten. Foto: Skjermdump Aud Gunleiksrud

Og det er nettopp det konseptet “Heroes” spinner rundt. Støttekonserten er et samarbeid mellom lokalt næringsliv, Jessheim videregående skole, Ullensaker kommune (som stiller kulturhuset til disposisjon kostnadsfritt), lokale lydfolk og lokale musikanter.

Lokal plakat

Årets plakat besto av kortreist, lokal musikk – ispedd noen eksterne forstekninger bestående av eminente frontkvinner som Stina Stenerud og cubanske Yeisy. De to sang med henholdsvis Travelin’ Storband og The Husbands.

INTERNASJONALT: Den cubanske artisten Yeisy var et toppnavn på plakaten under årets støttekonsert. Hun spilte sammen med lokale forankrede The Husbands.

I tillegg bidro avgangselevene fra musikklinja ved Jessheim videregående skole med fire forskjellige musikalske innslag som viser den store spennvidden hva sjanger gjelder. Vi fikk servert tungrock, latinamerikanske rytmer, skrangle-pop og mer tradisjonell rock fra den kanten.

Jessheim-bandet Lo-Fi Voodoo var også med på leken, og de bidro med noen sanger innenfor uttrykket de selv kaller Ullensaker-pop.

Fortsetter?

Arrangører og initiativtakere foretar hvert år en evaluering av konseptet og annet, men søndag kveld gikk de som sitter i arrangementskomiteen ganske langt i å antyde at det blir støttekonsert også neste år.

Men først og fremst unner de seg nå å smatte på karamellen etter å ha nådd målsettingen om å samle inn 250.000 kroner til musikkprosjektet som Petter Barg og Vegar Storsve har vært involvert i gjennom 20 år.

Har du lyst til å støtte prosjektet (les mer om det lenger ned i teksten), så er det fortsatt mulig.

Folk kan vippse inn et selvvalgt beløp til #630327 (veldedighetskonsert).

Les mer om formålet her:

Ny heltedåd for prekær situasjon

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.