Connect with us

Abonnenter

Snart avgjørelse rundt Døli og ungdomsskole

Avatar

Published

on

Jobben med å utvide kapasiteten til Døli skole med det dobbelte samt ny ungdomsskole i Jessheim sentrum, går sin gang. Men tidsskjemaet ser ut til å sprekke.

Å øke kapasiteten til Døli skole til totalt 700 elever (en økning på 387 elever) har soleklar førsteprioritet i Ullensaker kommune. Prioritering nummer to – som det jobbes med parallelt – er ny ungdomsskole i Jessheim sentrum.

Politikerne får denne uka en orientering om status for de to prosjektene.

Nye Døli skole

For Døli skole er tall og fakta følgende.

  • Total elevkapasitet blir 700 elever
  • Det er en økning med 387 elever
  • Areal for nybygg blir på 4.650 kvadratmeter
  • Inversteringskostanden blir på 233 millioner kroner
  • Ambisjonen er å ha dette ferdig og klart til skolestart 2024, men det tidsaspektet er ifølge administrasjonen urealistisk å få til

Undersøkelsen av grunnen på dagens Døli-tomt viser at det ikke er påvist kvikkleire eller materialer med såkalte sprøbruddegenskaper på tomten, og det er god sannsynlighet for at Døli skole kan utvides uten omfattende tiltak.

Men terrenget på tomten – i tillegg til at det må inngås avtale med barnehageeier i dette området – samt trafikale forhold og et bekkedrag gjennom tomten kan by på utfordringer.

Ny ungdomsskole

Hva ny ungdomsskole i Jessheim sentrum gjelder, så knytter det seg relativt stor spenning til kommunestyremøtet som finner sted i desember. Det er nemlig i det møtet at et innleid konsulentselskap skal legge fram et mulighetsstudie som peker på konkrete tomter for ny ungdomsskole – i tillegg til tomtene til Allergot og Nordby ungdomsskoler.

– Det møtet blir veldig spennende, også for det politiske miljøet, sier hovedutvalgsleder for skoler og barnehager Lars Fjærli Hjetland.

Det vi vet er at budsjettrammen for ny ungdomsskole er estimert til 580 millioner kroner.

Og i kommunestyremøtet i november får både vi og politikerne enda mer informasjon om de to prosjektene som skal realiseres.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.