Connect with us

Byutvikling

Engasjerte elever med blikk for verden

Avatar

Published

on

Ved Allergot ungdomsskole har de valgfag om internasjonalt samarbeid, og 3. april er det aksjonsdag for å samle inn penger til en skole for barn i Kambodsja.

Anne-Marit Vestengen har engasjert seg i andre mennesker siden dagen hun ble født, og i 2011 solgte hun alt hun eide og dro til Kambodsja for å bygge opp en skole for barn  – noe som knapt fantes i den regionen hun kom til.

Åtte år senere er skolen i drift, og Vestengens engasjement på skolefronten i Kambodsja har fått forgreininger til Norge. Nå er Allergot ungdomsskole og valgfagklassen «Internasjonalt samarbeid» involvert i skolen, og 3. april blir det aksjonsdag der målet – som det er hvert år – er å samle inn 100.000 kroner til videre drift og bedre kår for dem som går på skolen og lever i området.

Fire år

Kambodsja-prosjektet går kort fortalt ut på å finansiere skolegang for jenter. Det er bygget skole, men det er behov for bøker og annet skolemateriell. Anne-Marit Vestengens prosjekt i Kambodsja er blitt skoleprosjekt på Allergot. Og prosjektet utgjør en forskjell for fattige skolejenter i Kambodsja. Og dette er de engasjerte valgfag-elevene Jessheimpulsmøter fullstendig klar over.

– Hvorfor har dere valgt dette som valgfag?

– For å hjelpe andre, er det mer eller mindre unisone svaret fra elevene på 8. trinn.

Aksjonsdag

– Alle elevene på Allergot skal ut og jobbe for å tjene ca 200 kroner i morgen, onsdag. Deretter kommer de tilbake til skolen og leverer pengene, sier Donia Zaki og Jihan Mahad, som opplyser at pengene som kommer inn i år skal brukes til å kjøpe sykler til elevene som går på skolen i Kambodsja.

– Intersport Kløfta er med på laget, og vi har fått to sykler som blir loddsalgets hovedpremier.

Vi har vært så heldige å fått et samarbeid med Intersport Kløfta og skal kjøpe syklene derfra. (Vi har også blitt sponset med 2 syklet som vi skal er hoved premiene til loddsalget vi har)

Kjøpe sykler

Og selve aksjonsdagen inneholder? 

Absolutt alle er invitert til å komme til aksjonsdagen på skolen. Der begynner arrangementet 15.00, og vi holder på helt til 21.00. Det vil bli servert god mat og dessert. Det kommer også til å bli en del aktiviteter som ponniridning, salg av diverse ting som «design og redesign» – som er et annet valgfag på skolen.

– Det blir konkurranser og loddsalg med premier, og så blir et underholdning!

Slik støtter du

– Hva med dem som vil bidra, men som ikke får tatt turen til Allergot ungdomsskole?

– Vi har tenkt på det også. Folk kan bruke vipps (24922 – utdanning for alle) eller sette inn ønsket beløp på konto 1503.78.07599.

Fakta

  • Anne-Marit Vestengen fra Ullensaker solgte i 2011 det hun eide for å bygge opp en skole for barn i Kambodsja.
  • Allergot ungdomsskole er etter hvert involvert i prosjektet.
  • Valgfagelevene i «Internasjonalt samarbeid» arrangerer aksjonsdag til inntekt for skoleprosjektet i Kambodsja
  • Målet er å samle inn 100.000 kroner til skoleprosjektet.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.