Connect with us

Konsert

Glam og nostalgi på vei til Kulturbanken

Avatar

Published

on

Åge Sten Nilsen er på vei til Jessheim. Kveldens konsert i Kulturbanken selger godt. Og lørdag er Real Mojo på vei til Jessheim.

Åge Sten Nilsen er for mange best kjent som glamrockeren og Queen-tolkeren med heavy metall-stemmen. Åge kommer til Jessheim og Kulturbanken i en mer nedstrippet tapning der akustisk gitar, egne sanger, andres sanger som har betydd mye for ham samt historier knyttet opp mot sangene, er ingrediensen. Dette blir et nært møte med det som må kalles en folkekjær musiker. Glam og nedtonet i skjønn forening, med andre ord. I kveld, onsdag 3. april.

Billett: HER

– En del konserter selger allerede godt, men vi ser gjerne at folk kjøper billett og støtter opp om musikktilbudet i byen, sier Aileen Olsen Røseth, Kulturbankens ansikt utad.

Musikkoase

Det er ikke veldig lenge siden – kun tre år – at folk gikk og snakket om behovet for en klubbscene her i hovedstaden på Øvre Romerike.

Nå gjelder det å benytte seg av konserttilbudet i Kulturbanken og de andre kulturelle møteplassene i byen. Her kommer konsertoversikten, så er det bare å velge og vrake i god musikk.

4. april

Jonas Fjeld returnerer til Jessheim, et sted han har sterke bånd til gjennom et langt musikerliv. Spesielt sterkt ble båndet da han samarbeidet med Rick Danko (The Band) og Eric Andersen tidlig på 90-tallet. Grunnlaget for det som skulle bli et fruktbart samarbeid – og flere album – ble lagt i det gamle huset til Frode Larsen på Jessheim. Og det er ikke mange år siden Jonas Fjeld og bandet leverte en fremragende konsert under Jessheimdagene. Nå er drammenseren ute på ny runde, og Jessheim er et naturlig stoppested. Ullensaker kulturhus og storsalen konsertsted.

5. april

Michael Krohn og hans Raga Rockers holdt en av sine aller første konserter i en stue på et gårdsbruk mellom Kløfta og Jessheim. Siden er det blitt massiv suksess for Krohn, som har vært en definerende røst og skikkelse i norsk rock siden slutten av 70-tallet, den gang med bandet Kjøtt. Nå er Krohn på veien med en pianist, og det blir nedstrippede versjoner av egne låter. Geir Bratland fra Dimmu Borgir trakterer tangentene. Det blir mest rolige versjoner fra en lang og broket karriere. Support er Charlotte Jacobsen. Kong Rakne.

6. april

To forskjellige konserter denne dagen og kvelden. Barnekonsert med Snurr-Musikkeriet (der lokale Margrete Aurdal del av duoen). Duoen lager egenkomponert musikk for barn med finurlige tekster i ulike sjangere. I tekstene får vi blant annet høre om Grisine Discogris, marsvinet som lengter hjem til mars, sengemonsteret under sengemonster-senga, mystiske ting som skjer på kennelen til Kennel-Turid, og tyver som bare stjeler ting på T, samt verdens beste dyrebutikk, og hvordan man lager middag i en heksegryte. Konsertstart 13.00 og stedet er Black Box i kulturhuset.

På kvelden kommer The Real Mojo til Kulturbanken. Dette bandet tolker Pink Floyd, og denne kvelden er det albumet “Animals” som framføres. Live går denne musikken for å være noe av det bedre Pink Floyd har levert på scenen på slutten av 70-tallet. Konserten i Kulturbanken består av to bolker, og i del to får publikum servert utvalgte Pink Floyd-klassikere. Kulturbanken fra 19.00.

Billetter: HER

11. april

Denne datoen byr også på to konserter folk kan velge i, og her kan valget bli vanskelig.

Trond Granlund og bandet The Ride gjenforenes på Herredshuset, og her blir det musikk fra platene Granlund ga ut i perioden 1983 til 1986: “Driftin'”, “Hearts In Danger” og “The Ride”. I bandet Trond har med seg, finner vi to eminente gitarister: Morty Christiansen og Leif Ottesen. Med i bandet er også Lasse Hafreager på keyboard, Jan Arild Moe på bass og Jon Grimsby på trommer.

I Kulturbanken entrer Jessheim Spikerfabrikk scenen denne kvelden. Dette er overskuddstrosjektet til de Vetle Larsen (trommer), Petter Barg (bass), Erland Helbø (gitar) og Kristian Wentzel (keyboard). Bandet hyller heltene fra jazz-rockens storhetstid, og deres sammensmelting av jazzens melodier og harmonier med rockens rytmer, energi og sound. Dørene åpnes 19.30.

Billett: HER

12. april

Sørlendingen Erlend Ropstad er i ferd med å ta steget ut av rockeklubbene og opp på de store festivalscenene. I august er Ropstad headliner på Øya-festivalen, og opptredenen han gjør i Kulturbanken kan bli en av de siste mulighetene til å ta del i en klubbkonsert på en god stund. Ropstads siste album “Brenn siste brevet” har fått haugevis med seksere kastet etter seg, og tidligere i vinter gjestet han Lindmo i beste sendetid. Ropstad har spilt og gitt ut musikk siden 2006, og det er ingenting annet enn talent og hardt arbeid – og et genuint musikalsk uttrykk – som gjør at de store masser er i ferd med å få øynene opp for Erlend Ropstad. Her gjelder det å benytte seg av muligheten for den som vil ha en fet opplevelse. Seriøst, ta turen!

Billett: HER

13. april

Ikke før har Erlend Ropstad og bandet hans sjekket ut av Kulturbanken, så dukker Young Fogertys opp på den samme klubbscenen lørdag 13. april. Musikkjournalist og tung fagmann innen feltet amerikansk gitarrock Tom Skjeklesæther sine ord får stå som kvalitetsstempel på trioen som gjør Creedence-universet levende og levelig: “Det er en bragd at Young Fogertys lykkes med å lade sine tolkninger av Creedence med en slik spirit at man faktisk kan lukke øynene og føle seg transportert til California i 69. Young Fogertys spilte for første gang på Bryggerhuset (i Halden) i fjor, og bandet “gølvet” lokalet fullstendig. Mot slutten sto publikummere på bordene og svaiet.” Sitat slutt. Young Fogertys leverte en knallbra konsert i Kulturbanken i fjor. Det er ingen grunn til at det samme ikke skjer i år.

Billett: HER

21. april

Påskeblues med Frode Larsen og hans trofaste musikere i Larsen’s Last Chance trenger egentlig ikke ingen nærmere introduksjon. Disse konsertene har vært utsolgt siden 80-tallet. Det blir garantert utsolgt i år også. Det er med andre ord ingen grunn til å vente med å kjøpe billett hvis du har tenkt deg på konsert denne kvelden.

Billett: HER

26. april

Tove Bøygard er kjent for sine sceneopptredener med sterke melodier og tekster på halling-dialekt. Hun har gitt ut seks album med eget materiale som alle har høstet ovasjoner fra en samlet musikkpresse, således er hennes siste album «Jord» intet unntak. Både oppmerksomheten og mottagelsen på denne plata har vært overveldende. Hun har fortsatt med seg verdens beste band både på plata og på veien: Freddy Holm som strengemester og produsent, Jørun Bøgeberg på bass og Eivind Kløverød på trommer. I Kultubanken.

Billett: HER

27. april

Ullensaker kulturhus markerer sine 20 år som kulturformidler med konsert i eget hus. Konserten speiler huset og den kulturen som formidles. Og rekken av gode artister er lang:  Sol Heilo medband, Eli Kristin Hansveen, Jonas Rønning, Ingrid Berg Mehus, Romerike Folkehøgskole og Jessheim videregående skole, Geir Ove Bredesen, Margrete Augdal, stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen, Riksteateret ved teatersjef Tom Remlov, Fredrik Amadeus Sannerud og husbandet ved Petter Barg, Wollert Krohn Hansen, Martin Windstad og Geir Bjørknes Grande.

Billett: HER

Samme kveld står jazz-konseptet MonicaZ Vals på scenen i Kulturbanken. Konseptet er en hyllest til Monica Zetterlund, og med på laget er Stina Stenerud (vokal), Paul «Palle» Wagnberg (Hammond B3), Erik Jøkling (trommer) og Eirik Berg Svela (gitar). Bandet er i full gang med innspilling av materialet, og publikum blir tatt med på en jazz-rundtur det lukter – ja – Zetterlund av.

Billett: HER

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.