Connect with us

Abonnenter

Forventningens tid

Avatar

Published

on

HELGEPULS/KOMMENTAR

For oss som sto med det ene beinet i sommeridretten og det andre plantet i vinteridrett, så har høsten alltid vært forventningenes tid.

I morgen – søndag – går Ull/Kisas fotballherrer ut på kunstgresset på Jessheim stadion med en stor utfordring foran seg. Det handler om å slå årets erkerival Hødd for å kunne ha los på direkte opprykk tilbake til Obos-ligaen, noe som var uttalt målsetting fra klubben før årets sesong.

FYLLER STADION?: Klarer Ull/Kisa å fylle stadion når årets erkerival Hødd kommer til Jessheim? La oss krysse fingrene for det. 

Det står potensielt mye på spill i den forstand at 2. divisjon kan forbli nivået noen sesonger hvis opprykket uteblir. Jeg tror de kjenner det i hvert fiber borte på stadion denne helgen.

Kamp søndag

Skulle du ha lyst til å ta turen for å se en skikkelig batalje der en del står på spill, så har byens bank lagt inn sponsorpenger som gjør at billetten kun koster 50 kroner for den som skal på kamp søndag 18.00.

For oss som sjelden eller aldri hadde mye å spille for, så var høsten egentlig en befrielse der vi vaket i nærheten av nedrykksstreken. I Kisa-fotballens mørkeste tidsalder var som tidligere nevnt faren for dykkersyke til stede i fullt monn de gangene vi så ut til å klatre på tabellen, noe vi sjelden gjorde sent på 80-tallet.

Oddemann

ODDEMANN: Småguttelaget vårt mottok ei ny bøtte kjeft fra Oddemann Dønnum i pausen under seminfinalen mot Rælingen oppe på Folkehøgskolen. Det hjalp, for vi kom til finalen i Romerikscupen det året. 

De største merittene i den gule og grønne drakten er og blir – for denne skribent – seieren i DNC-turneringa på gamle Jessheim stadion på 70-tallet. Vi slo Eidsvold Turn, og jubelen ville ingen ende ta.

Den andre karamellen var jo seieren over Kløfta da småguttelaget vant selveste Romerikscupen det året (husker ikke årstallet).

Mer om den opplevelsen her:

Blodsbånd og dannelse

At det var selveste Oddemann Dønnum som var trener for begge de to lagene gjør minnene ekstra gode. Oddemann gjorde mye for aldersbestemte lag i Ull/Kisa.

Oddemann Dønnum gikk bort i 2017, og da ble denne hyllesten skrevet:

En siste takling for Oddemann

Vintereventyret

JESSHEIM-ALPENE: Randbydalen skisenter er en sliten arena i 2022. Men for mange av oss er skisenteret synonymt med tro, håp, drømmer og blanke ark når høst blir til vinter. 

Overgangen fra høst til vinter betød også at det nærmet seg sesongstart i Randbydalen (vi skriver det slik) jo nærmere jul vi kom, og jo mer dreis dugnadsgruppa fikk på snøkanonanlegget der ute i Ullensakers vakreste dalføre.

I Randbydalen – egentlig gjennom hele den mørke høsten der i trente barmark, med fare for permanent tinitus fra Jif Faraasen sin mer enn snittet høye røst – kunne vi glemme nok en fotballsesong som endte midt på treet (nærmere røttene enn toppen av treet), og vi så fram til blanke ark i form av røde og blå porter som skulle forseres rundt om på Østlandet gjennom en hel vinter.

Mental trener

Og da var det jo greit å han en mental trener tilgjengelig hvis det gikk litt skeis i åpningsrennet i Åslia i begynnelsen av januar hvert år.

Forventningene ble sjelden innfridd i åpningsrennet, og den tunge depresjonen tok raskt over i et ungt alpinist-sinn. Og far Kjell uttrykte tørt:

“Ja, ja – det var den sesongen…”.

Randbydalen skisenter har en klang hos mange som holdt på med skikjøring i barne- og ungdomsårene. Anlegget lyser ikke akkurat av fordums storhet der det står i dag, men følelsene er sterke og varme.

HISTORIE: Brakka i Randbydalen skisenter lukter av gammel buljong, sitron-te og bannskap. Og hjertet fylles opp av kjærlighet til bakken.

Blanke ark

Måtte skiklubbens alpingruppe lykkes med både snølegging og trening denne sesongen. Jeg skal ta en tur bortom og stå på hengkanten og kikke.

Om ikke annet for å kjenne på følelsen av blanke ark og kuldegradene mot ansiktet.

Høsten er en overgangsrite for så mangt her i Jessheim by.

Dette er siste høst før kommunevalget 2023, og vi ser at folkevalgte og partier nå er i gang med å posisjonere seg.

Mer om det siden.

Nå handler det først og fremst om å nyte de siste soldagene.

Før den deilige vinteren er her.

God helg.

 

 

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.