Connect with us

Folk

Fra Jessheim til New York

Avatar

Published

on

Unge Henrik Haugen gjør lørdag ettermiddag et stopp på Jessheim før ferden går videre til New York og fordypning i jazzens verden. Det er verdt å få med seg dette talentet.

Henrik Haugen har fått. et stipend som gjør at han fra januar og tre måneder fram i tid kan fordype seg i det han brenner aller mest for: jazz med stor J.

Unge Haugen har med seg jazzpianist Håkon Endal til Kulturbanken. De møttes på musikkhøgskolen i Oslo i 2020, og kom begge rett fra videregående som eneste på sitt instrument i klassen. I løpet av sitt opphold på NMH har de øvd og spilt mye sammen.

New York

Etter det går altså  turen til New York hvor de skal gå et semester på den prestisjefylte skolen Tribeca jazz Institute på Manhattan.

Billett til konserten lørdag ettermiddag finner du ved å TRYKKE HER

Dette sa Haugen til Jessheimpuls forrige gang han svingte innom Kulturbanken for å holde konsert:

Talent

Musikkinteresserte har i mange år hatt muligheten til å følge utviklingen til Henrik Bålerud Haugen fra hans helt unge år i forskjellige settinger på store og små scener lokalt.

Bålerud Haugen er ikke av den brautende typen. Han har latt gitaren snakke for seg.

Det gjør han fortsatt, unge Haugen. Han er i ferd med å avslutte det fjerde og siste året ved Norges Musikkhøgskole i Oslo.

– Det har vært fire lærerike år, med mulighet til å fordype meg i det jeg er interessert i, sier Haugen til Jessheimpuls.

Unni-kunst

Kunstner Unni Askeland dukker opp med en utstilling før jul, og hun inntar et tomt – og stort – butikklokale i tredje etasje i Jessheim storsenter. Lokasjonen er like ved Clas Ohlson, og utstillingens åpningstider er:

15. desember fra 16.00 til 19.00
16. desember fra 12.00 til 15.00
17. desember fra 14.00 til 16.00
18. des ember STENGT
19. desember fra 16.00 til 19.00
20. desember fra 16.00 ftil 19.00
21. desember fra 17.00 til 20.00
22. desember fra 16.00 til 19.00

Riksteateret

Lørdag inntar Riksteateret Jessheim, og det er drømmen om en hvit jul som er tematikken i forestilligen i Statsteateret, som de siste årene gjort stor suksess i hele Norge med sine kritikerroste forestillinger, der de viser hvordan humor og lun galskap kan formidle tematikk til ettertanke.

I denne forestillingen er det lille julaften, og en gammel mor venter på sine to voksne sønner med familie. Kommer alle i år? Nei. Selvsagt gjør ikke alle det. Men sønnene dukker etter hvert opp. De synes det er slitsomt med den gamle, lam og blind som hun er. Hadde det ikke vært best for alle om hun ja, du vet. Og i det tanken er tenkt, banker det på døren.

Les mer og finn billett ved å TRYKKE HER

Gøy på isen

I Jessheim Ishall inviteres det til julemoro på isen.Ullensaker Issportklubb inviterer i samarbeid med kunstløp-gruppen Wings inviterer til juleshow fra 15.30.

Programmet ser slik ut:

15.30: Grøtservering

16.00: Grinchen Juleshow – Kunstløp

17.00: Åpen is for publikum

Pris kr 50,- per person uansett alder. Overraskelse til alle barn! Ta med venner og familie!

Det er viktig at man melder seg på slik at vi vet hvor mye grøt og hvor mange overraskelser vi trenger.

Påmelding: TRYKK HER

 

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.