Connect with us

Abonnenter

Varsler endringer i Raknehaugspillet

Avatar

Published

on

Med kommunal pengestøtte og garanti på plass også for 2024, så kan jobben med å innfri egne ambisjoner om å løfte fram dette spillet til å bli ett av landets aller beste historiske spill på sikt.

Et uttalt mål fra tidligere er at Raknehaugspillet skal kunne sammenlignes med de beste historiske spillene i Norge, og at spille skal synliggjøre Raknehaugen som et av Norges viktigste kulturminner. I tillegg er tanken å bidra å styrke Ullensakers identitet som kulturkommune og reiselivsdestinasjon.

GYVER PÅ: Regissør Tore Østvang og styreleder Sigrid Nøkleby jubler over at det blir Raknehaugspill også i 2024

Endringer

– Vi har jo tidligere sagt at vi ønsker å ta et steg videre og øke ambisjonsnivået i forhold til 2023-utgaven. De som så forestillingen i juni 2023 vil selvsagt kjenne seg igjen. Men vi gjør en del forandringer, påtroppende styreleder Sigrid Nøklelby i en pressemelding Raknehaugspillet har sendt ut.

Endringene er:

  • Fire profesjonelle skuespillere i hovedrollene
  • Nykomponert musikk
  • Et strammere manus (tettere og med høyere tempo)
  • Forbedret serveringskonsept
  • Flere aktiviteter på Raknehaugen før forestilling
  • Budsjettet økes fra 1,6 til 2,1 millioner kroner

Pengestøtte og garanti fra Ullensaker kommune samt det som beskrives som “solid støtte fra Ullensaker kulturråd og Sparebankstiftelsen” gjør at budsjettet kan økes – og med det også forventingene til at Raknehaugspillet framstår i mer moderne og profesjonell drakt i 2024.

2.800 billetter

Premieredato for Raknehaugspillet 2024 er satt til 12. juni, og det settes opp sju forestillinger totalt. Det betyr 2.800 billetter ut for salg, og det er inkludert de to forestillingene Ullensaker kommune har forpliktet seg til å kjøpe.

– Grunnfinansieringen er som nevnt på plass. Men for å kunne fullfinansiere prosjektet er vi avhengige både å selge et betydelig større antall billetter enn i fjor og øke sponsorinntektene. Selv om sponsormarkedet nok er blitt noe «trangere» det siste året opplever vi at næringslivet viser betydelig interesse for vårt ambisiøse kulturprosjekt. Så vi er absolutt optimister, avslutter Nøkleby.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.