Connect with us

Kultur

Full kulturblomstring akkurat nå

Avatar

Published

on

Vi er inne i en liten kuldeperiode igjen, men det er nok av kultur å varme seg på den nærmeste tiden.

Vi lar generalprøven fra forestillingen til alle tre trinn som studerer musikk, dans og drama ved Jessheim videregående skole stå som en eksponent for at det gror, syder og blomstrer også blant de unge kulturbærerne som er med og preger kommunen vår positivt.

Kreative unge

Jessheimpuls svingte innom generalprøven på forestillingen “The Age Of Space”, en forestilling som omhandler “SPACE” i ulike varianter; verdensrommet, det private rom, det fysiske rommet, det offentlige rommet, avstanden mellom ulike menneskers liv og kulturer. Hvor nær vi er oss selv og hverandre?

Vi lever i en tid der teknologien gjør at hele verden bare er et tastetrykk unna. Fysiske avstander og grenser er ikke lenger en utfordring, men hvordan påvirker dette det moderne mennesket? 

Premieren er 19.00 i kveld, tirsdag 12. mars, og det er vel verdt turen for den som har lyst til å kaste seg ut i verdensrommet via denne elevforestillingen. Kreativt, spillelisten gjeng og gode vibrasjoner bør være tre gode grunner.

VIDEO: Se videosnutt fra generalprøven til musikk, dans og drama her.

Kulturukene ruller

Den lokale kulturuka i Ullensaker ruller og går for fullt. Og kulturkonsulent Kathrine Øynebråten og hennes kolleger raser fra det ene arrangementet til det andre hele 10 dager til ende.

– Det ruller på som vanlig, og dette er 17. gang kulturlivet viser seg fram i samlet prakt, sier Øynebråten.

Antall arrangementer er det nesten umulig å holde rede på, men folk bør ta en kikk i programmet og velge seg minst to kulturbegivenheter i denne perioden.

Og det er bare å begynne å lete etter noe som passer for den enkelte i programmet, som er distribuert til alle husstander i Ullensaker. Men hvis postmannen er forsinket så har Jessheimpuls løsningen:

HER FINNER DU PROGRAMMET 

God fornøyelse.

Copyright © 2023 Jessheimpuls AS, Stort. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.